Stockholms Stad söker avtalsförvaltare/upphandlare inom lokalvård

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Avd för ekonomi och styrning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

 

Din arbetsplats
Utbildningsförvaltningen är en stor förvaltning med en budget om 20 mdkr och cirka 150 grund- och gymnasieskolenheter.

Planeringsenheten ingår i avdelningen för ekonomi och styrning. I vårt uppdrag ingår att samordna och utveckla utbildningsförvaltningens planering och uppföljning, inom ramen för stadens integrerade ledningssystem (ILS), samt verka för en integrerad ekonomi- och verksamhetsstyrning. Vi består av en enhetschef och 20 medarbetare, varav sju upphandlingssamordnare/avtalsförvaltare.

Vi söker nu en ny kollega som vill arbeta som avtalsförvaltare/upphandlare med inriktning avtalsförvaltning lokalvård hos oss. Även andra avtalsområden inom olika varu- och tjänstekategorier kan vara aktuella.

Arbetsbeskrivning
I rollen som avtalsförvaltare arbetar du nära skolorna för att följa upp lokalvårdsavtalet och dess tillämpning. Du stöttar skolorna vid till exempel avtalstvister och praktisk tillämpning av lokalvårdsavtalet. En del av tjänsten är fokuserad på lokalvård och en del av tjänsten sker inom olika varu- och tjänstekategorier samt entreprenader. Du är med i delar av upphandlingsprocessen, såsom till exempel förarbete, annonsering, utvärdering, beredning inför tecknande av avtal och uppföljning. Du ansvarar för att de avtal som görs sker i enlighet med lagar, regler och stadens upphandlingsprogram samt att de genomförs på ett affärsmässigt och professionellt sätt. Vi arbetar i systemet Kommers.

Du har kontakt med förvaltningens verksamheter samt externa leverantörer och entreprenörer. Som sakkunnig ger du råd och stöd till förvaltningens chefer och andra berörda i avtalsfrågor gällande bland annat lokalvård. Inom lokalvård arbetar ytterligare en upphandlare/avtalsförvaltare. Ni har mycket kontakt och nära samarbete.

I rollen ingår att bidra till verksamhetsutveckling och att utbilda i frågor som rör upphandling, avrop och inköp. Du bidrar till att utveckla processer, rutiner, mallar och dokument samt deltar aktivt i utvecklingen av gemensamma arbetsmetoder.

Kvalifikationer och kompetenser
För denna tjänst krävs att du har:

  • relevant eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot avtalsuppföljning/inköp, juridik eller ekonomi
  • minst fem års aktuell arbetserfarenhet av liknande arbete med självständigt ansvar för avtalsförvaltning och uppföljning
  • erfarenhet inom och kunskap om lokalvårdsavtal
  • god administrativ förmåga
  • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du även har:

  • flerårig erfarenhet av att arbeta inom LOU, dess tillämpning samt praxis.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och följande kompetenser: För rollen är det avgörande att du är självgående, van att driva dina processer självständigt och fatta egna beslut. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har även förmåga att hantera olika uppgifter parallellt. Du har ett brett perspektiv på frågor, ser sakers långsiktiga betydelse och anpassar dina handlingar till detta. Då arbetet ofta innebär komplexa frågor är det viktigt att du har god analysförmåga och är lösningsorienterad. Du är även van att samarbeta med många kontakter samt har du förmåga att kommunicera med din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
För denna tjänst kan sex månaders provanställning komma att tillämpas.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Ref.nr: 2020/5653
Sista ansökningsdag: 2020-01-18

Kontakt

Elin Frantz, rekryteringskonsult, 08-508 117 19, elin.frantz@stockholm.se
Katrin Lilliehöök, enhetschef, 08-508 337 54

Facklig företrädare

Behiye Arikan, Vision 0761-240782
Tibor Muhi, SACO 0700-904448


Sista ansökningsdag
2020-01-18

Ref.nr
2020/5653

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb