Stockholms Stad söker erfaren upphandlare, inriktning IT

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Avd för ekonomi och styrning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Din arbetsplats
Utbildningsförvaltningen är en stor förvaltning med en budget om 20 mdkr och cirka 150 grund- och gymnasieskolenheter.

Tjänsten som upphandlare med inriktning IT ingår i avdelningen för ekonomi och styrning och tillhör planeringsenheten. I vårt uppdrag ingår att samordna och utveckla utbildningsförvaltningens planering och uppföljning, inom ramen för stadens integrerade ledningssystem (ILS), samt verka för en integrerad ekonomi- och verksamhetsstyrning.

Vi består av en enhetschef och 20 medarbetare varav 7 upphandlingssamordnare. Nu söker vi en upphandlare med inriktning IT som med glädje och stor kunskap vill ta sig an stora och spännande projekt.

Din roll
Som upphandlare inriktning IT har du en nyckelroll i upphandlingar rörande IT på förvaltningen. Du planerar och genomför självständigt utredningar och upphandlingar med skiftande komplexitet. Du är med i hela processen, det vill säga i förarbete/tidiga skeden med att ta fram upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering, beredning inför tecknande av avtal och uppföljning. Du ansvarar för att upphandlingarna som görs sker i enlighet med lagar, regler och vår upphandlingspolicy. Vi arbetar i systemet Kommers.

Du har kontakt med förvaltningens samtliga verksamheter samt externa leverantörer och entreprenörer, och är sakkunnig till förvaltningens chefer och andra berörda i upphandlingsfrågor gällande IT.

Du tillhör och ha din fysiska placering hos Planenheten men disponeras och får dina uppdrag av IKT-enheten. IKT-enheten stöttar utbildningsförvaltningens alla verksamheter med utveckling, förvaltning och beställarstöd av IT-system- och tjänster som används av skolorna och förvaltningen som helhet.

Kvalifikationer
Vi vill att du som söker har:

• relevant eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot upphandling/inköp, juridik, ekonomi eller teknik
• flerårig arbetslivserfarenhet av IT-upphandlingar, enligt LOU
• dokumenterad arbetslivserfarenhet av att självständigt leda stora upphandlingsprojekt inom sakområdet
• förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har:

• erfarenhet av upphandlingsarbete inom kommunalverksamhet

För rollen är det avgörande att du är självgående, van att driva dina processer självständigt och fatta egna beslut. Då arbetssituationen ofta är komplex kräver det att du kan planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har även förmåga att hantera olika uppgifter parallellt. Du har ett brett perspektiv på frågor, ser sakers långsiktiga betydelse och anpassar dina handlingar till detta. Du är van att samarbeta med många kontakter och har förmågan att kommunicera med din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt.

Vid intervjun kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, motivation och engagemang för tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Urvalsarbete och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2020/4897
Kontakt:
Katrin Lilliehöök, enhetschef, 08-508 337 54
Linda Gustavsson, rekryteringskonsult, 08-508 117 40
Facklig företrädare:
Behiye Arikan, Vision, 0761-240782
Tibor Muhi, SACO, 0700-904448
Sista ansökningsdag: 2020-12-06


Sista ansökningsdag
2020-12-06

Referensnummer
2020/4897

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb