Stockholms Stad söker kategoriansvarig it med projektledarerfarenhet

Stockholms Stad, Stadsledningskontoret, Avd för it och digitalisering

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ansvarar för styrning, uppföljning och utveckling av stadens verksamheter utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige har beslutat om. Vi är cirka 300 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.

Stockholms stads strategiska it-verksamhet leds och styrs av stadsledningskontorets avdelning för it och digitalisering. Vi ska förvalta och utveckla en ändamålsenlig it-miljö samt skapa förutsättningar för morgondagens digitalisering. Avdelningen har idag cirka 50 medarbetare.

Vi ger dig möjligheten att vara med och etablera kategoristyrning av it-området för en av Sveriges största it-leveranser. Du kommer att ansvara för att bygga upp struktur och att leda detta förändringsarbete inom staden, på en kreativ arbetsplats där kompetens och samarbete är en viktig grund för arbetsglädje och goda resultat.

Ditt uppdrag
Stadsledningskontoret har kategoriägaransvaret för it-området. I din roll som kategoriansvarig arbetar du till att börja med att etablera det stadsövergripande projektet, bland annat genom att bygga upp ett projekt/kategoriteam på 10-15 personer. Som kategoriledare driver och fördelar du arbetet i projektteamet, ansvarar för kontakt och rapportering till styrgrupp och kategoriråd och planerar, genomför och utvärderar kategoristyrningsarbetet. Tillsammans med kategoriteamet leder du arbetet med att analysera stadens inköpsmönster, utformar och uppdaterar kategoristrategier och mål. Du kommer att ha stor möjlighet att påverka och utveckla din roll.

Tjänsten innebär ansvar för strategiska och upphandlingstekniskt komplexa frågor och ger stor möjlighet att på olika sätt påverka och utveckla inköpsarbetet inom it och digitalisering på stadsövergripande nivå. Det är viktigt att du upprätthåller en god marknadskunskap.

Du ansvarar för de olika kategoristrategierna och har en rådgivande funktion inom organisationen. Arbetet kommer att ske i nära samverkan med de olika kategoriteamen, upphandlare och avtalsförvaltare på enheten och övriga kollegor på avdelningen samt stadens övriga förvaltningar och bolag.

I tjänsten ingår också ett avdelningsövergripande ansvar för hållbarhetsfrågor ur ett it-perspektiv. Du ansvarar bland annat för att utveckla avdelningens plan för hållbar it samt att ställa och följa upp hållbarhetskrav vid upphandling och avtalsförvaltning. Du kommer dessutom att vara delaktig i enhetens övriga arbete, såsom utvecklingen av inköpsenhetens processer och verktyg, genomföra upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar.

Din kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har:

• eftergymnasial utbildning exempelvis inom it, ekonomi, inköp/upphandling eller juridik
• erfarenhet av projektledning av större projekt, gärna i stora organisationer
• kunskap om och engagemang för hållbarhetsarbete
• goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
• mycket goda kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du har:

• erfarenhet av kategoristyrningsarbete, gärna inom it-området
• certifierad projektledarutbildning, exempelvis Prince2
• erfarenhet om strategiska it-frågor
• erfarenhet av hållbar it och hållbar upphandling
• erfarenhet från kommunal verksamhet
• god praktisk kunskap om lagen om offentlig upphandling

För att passa i rollen krävs det att du är van att ta ansvar för ditt eget arbete. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Tjänsten innebär många kontaktytor och för att lyckas i arbetet är du bra på att bygga relationer och skapa ett gott samarbetsklimat. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du tänker strategiskt, har ett brett perspektiv på frågor och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Vid intervjun kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, motivation och engagemang för tjänsten.

Då vi inte ser det som ett krav att du har erfarenhet av kategoristyrning, utan detta är något som vi kan utbilda dig inom, är det viktigt att du vill utvecklas inom detta samt att du som person känner dig trygg i din erfarenhet av projektledning.

Din arbetsplats
Du kommer vara en del av inköpsenheten som består av åtta personer. Vi ansvarar för strategisk och taktisk avtalsförvaltning, stadsövergripande upphandling inom it-området samt avdelningens avtalsstrategi och hållbarhetsplan med ett livscykelperspektiv, där etableringen av kategoristyrning av it-området ingår som en viktig del.

Du kommer arbeta tillsammans med engagerade och trevliga kollegor med en stark team-känsla. Vår arbetsmiljö kännetecknas av goda möjligheter att få vara med och påverka, stort eget ansvar, omväxling och utmanande arbetsuppgifter. Vi sitter i fina och ljusa lokaler på Kungsholmen.

Vi erbjuder dig

• stora möjligheter till att bidra till samhällsnytta och effektivt användande av skattemedel
• en kreativ arbetsplats där kompetens och samarbete är en viktig grund för arbetsglädje och goda resultat. Vi har tydliga ansvarsområden där ett stort eget ansvar råder
• goda kompetensutvecklingsmöjligheter
• stort nätverk inom Stockholms stad med många samarbetsytor flexibel arbetstid, friskvårdstid och friskvårdsbidrag, med träningslokaler i nära anslutning till arbetsplatsen

Vi hoppas att du som söker vill utvecklas tillsammans med oss. Låter det här som en tjänst och arbetsplats för dig?

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Som en del i rekryteringsprocessen kommer arbetspsykologiska tester att användas i slutfasen av rekryteringen.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2020/5422
Kontakt:
Linda Gustavsson, rekryteringskonsult , 08-508 117 40
Anna Lipkin, enhetschef, 08-508 296 85
Facklig företrädare:
Katina Staf, Vision, 08-508 291 92
Sista ansökningsdag: 2021-01-06


Sista ansökningsdag
2021-01-06

Referensnummer
2020/5422

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb