Stockholms Stad söker upphandlare, entreprenader

Stockholms Stad, Exploateringskontoret, Miljö & teknik, Upphandling

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning

Exploateringskontoret är en stor beställarorganisation och ska av marknaden upplevas som affärsmässig, kompetent och utvecklingsinriktad. Upphandlingsenheten består idag av 11 medarbetare som arbetar tillsammans med hela kontoret i upphandlings- och inköpsfrågor och säkerställer kontorets resursförsörjning av tekniska konsulter och entreprenader samt upphandlingsadministration/inköpssamordning. Enheten har ett övergripande ansvar att vägleda all upphandlingsverksamhet inom kontoret. Vi arbetar nära och i samverkan med våra interna beställare och verksamheten, varför vi värdesätter en hög servicenivå.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med upphandlingar både till våra stora stadsutvecklingsprojekt och till övriga projekt inom exploateringskontoret. Inom de kommande åren går många av exploateringskontorets projekt in i genomförandefas vilket innebär att antalet entreprenadupphandlingar kommer att öka.

Exploateringskontoret står inför att utveckla en entreprenadupphandlingsfunktion i framkant både vad gäller kvalitet och kostnadseffektivitet. Den förväntade upphandlingsvolymen gör att kontoret ser behov av innovativa upphandlingsprocesser som ger flexibilitet och affärsmässighet i projekten i synergi med lagen samtidigt som att bygga förtroende hos medborgarna.

Att jobba som upphandlare hos oss innebär bland annat att:

• Planera och genomföra upphandlingar i samverkan med projektledning
• Agera rådgivare inför upphandlingar och vara ett stöd för kontorets beställare från tidiga skeden till genomförande.
• Delta i de nätverk inom staden som rör upphandling
• Delta i utvecklingen av kontorets entreprenadupphandlingsfunktion
• Utveckla marknadskontakter
• Genomföra aktiv marknads- och omvärldsbevakning
• Samverka över förvaltningsgränserna och med stadens bolag

Yrkesprofil

Kunskap och erfarenhet inom ett eller flera av nedanstående områden är meriterande.

• Genomförande av anläggningsentreprenader
• Entreprenadplanering
• Projektledning inom byggbranschen
• Anbudsarbete
• Entreprenadkalkyler
• Branschens standardavtal (AB-avtalen, AMA-systemet etc.)
• Upphandlingsarbete
• Offentlig förvaltning
• Entreprenadjuridik
• Företagsekonomi
• Avtalsrätt
• Samverkansentreprenader/partnering eller liknande entreprenadformer
• Samhällsbyggnadsprocesser

Vidare krävs god kommunikativ skriftlig och muntlig förmåga på svenska samt god känsla för språkbruk med olika mottagare.

Personliga egenskaper

Då exploateringskontoret står inför att utveckla sin entreprenadupphandlingsfunktion är det viktigt att du är kreativ och gärna testar och genomdriver nya lösningar. Kontorets många projekt och medarbetare kräver en social person som uppskattar många kontaktytor. Du behöver vara bekväm med att delta i professionella diskussioner där du bidrar med din kompetens i ett energifyllt arbetsklimat. Därutöver är det lämpligt om du engageras och motiveras av ett öppet arbetssätt där du planerar och prioriterar ditt eget arbete.

Vi ser med fördel att du är glad, trevlig, kreativ och entusiasmerande.

Övrigt

Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat, med stor respekt för din kompetens. Tillsammans med dina kollegor deltar du i stora som små infrastruktur- och stadsmiljöprojekt fram till färdig anläggning. Hos oss arbetar du med cirka 285 kollegor med ett stort engagemang och som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad.

Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. Kontoret ligger på Fleminggatan i centrala Stockholm, endast fem minuters promenad från Centralstationen. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2020/2443
Kontakt:
Karin Riddersporre , 0850826418
Facklig företrädare:
Johan Olsve , SACO, 0850887615
Luis Lopez, Vision, 08508 27929
Sista ansökningsdag: 2020-08-09


Sista ansökningsdag
2020-08-09

Referensnummer
2020/2443

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb