Stockholms Stad söker upphandlare

Upphandlare med samordningsansvar till stadsbyggnadskontoret

Stockholms Stad, Stadsbyggnadskontoret, Ekonomienheten

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

På ekonomienheten har vi ett kontorsövergripande uppdrag att leda och stödja avdelningarna på förvaltningen i arbetet med verksamhetsplan och budget. Vi utgör även ett stöd till förvaltningens chefer och medarbetare i frågor rörande upphandling och inköp. Enheten ingår i en administrativ avdelning tillsammans med HR, IT och förvaltningens registratur.

Förvaltningen har nyligen centraliserat flertalet ekonomifunktioner och vi söker dig som kan hjälpa oss att fortsätta utveckla våra arbetsprocesser och samordna stadsbyggnadskontorets arbete inom inköp och upphandling.

Utvecklingsinriktad upphandlare
Som upphandlare på stadsbyggnadskontoret får du en bred tjänst. Du genomför självständigt upphandlingar kopplade till förvaltningens verksamhetsområden, ansvarar för hela upphandlingsprocessen, säkerställer att upphandlingar sker i enlighet med gällande lagstiftning och stadens riktlinjer samt samordnar kontorets inköpsverksamhet. Du deltar i nätverk internt inom staden och dialogmöten med externa leverantörer. På ekonomienheten håller vi på att utveckla arbetssätt med aktiv och löpande utveckling av arbetsmetoder, uppföljning och utvärdering av ingångna avtal. Du kommer att vara drivande i arbetet med att implementera en centraliserad inköpsfunktion samt med ta fram nya riktlinjer för upphandling och inköp. Detta innebär att du är med och implementerar nya rutiner för exempelvis avtalsuppföljning och kontroller. I ditt uppdrag ingår även att vägleda och sprida kunskap om upphandling och avtalsförvaltning i organisationen.

Ser du samspelet med andra som ett viktigt verktyg för att utveckla upphandlingsprocessen och avtalsvården? Är du nyfiken som person och intresserad av de frågor som stadsbyggnadsnämnden ansvarar för? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss där du kommer att ha en viktig roll i att möjliggöra förverkligandet av stadsbyggnadsnämndens mål.

Din kompetens och erfarenheter
Du har:

• relevant högskoleutbildning, eller annan utbildning och arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete som upphandlare eller upphandlingsansvarig gärna inom kommunal verksamhet, med fördel inom Stockholms stad
• goda kunskaper inom LOU
• hög kommunikativ förmåga i både tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som upphandlare i en verksamhetsnära roll. Då flera av våra upphandlingar och ramavtal avser konsulttjänster, är det en fördel om du har erfarenhet av att upphandla sådana tjänster. Det är även en fördel om du har erfarenhet av TendSign.

I denna rekrytering lägger vi särskild vikt vid följande personliga egenskaper. Som person är du självgående och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kan ta hänsyn till flera perspektiv och har god förmåga att göra korrekta avvägningar utifrån vad som är bäst för verksamheten som helhet. Vi ställer höga krav på din förmåga och vilja att driva utvecklingsarbeten med fokus på kvalitet. Du trivs med att arbeta självständigt, men har samtidigt en god samarbetsförmåga då arbetet innefattar samordningsansvar för inköp- och upphandlingsområdet. Vidare är du trygg och stabil, genom gott omdöme förhåller du dig professionell i arbetet. Då vi är en organisation i förändring söker vi dig som har ett flexibelt förhållningssätt, ser möjligheter i förändringar och som bidrar med engagemang och kompetens.

Vi erbjuder dig en inspirerande och lärande arbetsplats där du får vara med och forma stadsbyggandet i Stockholm.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Kungsholmen
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2020/4537
Kontakt:
Sohail Badami, enhetschef, 08-508 274 38
Linda Gustavsson, HR-konsult, 08-508 117 40
Facklig företrädare:
Björn de Maré, SACO, 08-508 282 81
Gunnar Swahn, VISION, 08-508 282 02
Sista ansökningsdag: 2020-10-26


Sista ansökningsdag
2020-10-26

Referensnummer
2020/4537

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb