Strategisk inköpare – arbeta med upphandling, Regeringskansliet

Upphandlingssektionen, Juridik- och Affärsenheten, Förvaltningsavdelningen
Har du goda kunskaper inom LOU och vill utvecklas inom inköp? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö där du tillsammans med andra strategiska inköpare utifrån Regeringskansliets behov upphandlar varor/tjänster affärsmässigt, effektivt och i enlighet med gällande lagstiftning.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Du kommer att arbeta med strategiskt inköp och vara kategoriansvarig för en inköpskategori där en viktig del är att inom kategorin uppnå största möjliga nytta för verksamheten och goda affärer. I rollen ingår att genomföra förstudier, marknadsanalyser samt att projektleda och genomföra offentliga upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar med tillämpning av LOU. Som strategisk inköpare ger du även råd och stöd till Regeringskansliets medarbetare i upphandlingsfrågor och bidrar i upphandlingssektionens utvecklingsarbete. Arbetet bedrivs i högt tempo med flera uppdrag parallellt. Inom sektionen arbetar vi mycket tillsammans för att utveckla vår verksamhet och arbetsglädje är viktigt för oss.

Juridik- och affärsenheten är en enhet inom Regeringskansliets förvaltningsavdelning där upphandlingssektionen är en av två sektioner. Upphandlingssektionen har ett övergripande ansvar för Regeringskansliets upphandlingar, det strategiska inköpsarbetet, rådgivning inom inköp samt för att utföra och stödja en god avtalsförvaltning. Sektionen arbetar kategoristyrt inom kategorierna IT och telekommunikation, intern service inklusive fastighetsrelaterade varor och tjänster, personal och kompetens, kommunikation och olika typer av utrednings- och andra tjänster till departementen. Upphandlingssektionen består för närvarande av tretton medarbetare; strategiska inköpare, inköpare, affärsjurister samt en inköpscontroller.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se

Din bakgrund

Vi söker dig som antingen har en inköpsutbildning från yrkeshögskola eller en akademisk examen inom t.ex. juridik eller ekonomi, alternativt kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har erfarenhet av att självständigt ha projektlett och genomfört upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar enligt LOU. Goda kunskaper inom LOU är ett krav. Erfarenhet av strategiskt inköpsarbete med kategoristyrning eller liknande metod är meriterande, liksom erfarenhet av projektbaserat arbetssätt/projektledning. Det är ett plus om du har erfarenhet inom ett eller flera av följande områden: IT-upphandling, entreprenadupphandling, LUFS och/eller dynamiska inköpssystem.

Dina egenskaper
Du är driven, serviceinriktad, initiativrik och gillar utveckling. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt. Du förstår komplicerad text och kan kommunicera upphandlingsfrågor på ett pedagogiskt sätt. Rollen som strategisk inköpare ställer krav på att du kan driva dina egna ärenden självständigt samtidigt som arbetet i stor utsträckning sker i samverkan med verksamheten, vilket gör att det är viktigt att din samarbetsförmåga är mycket god. Vidare är du strukturerad, har en god analytisk förmåga samt förmåga att arbeta utvecklingsinriktat. Du har fokus på hur inköp och upphandling kan bidra till verksamhetens mål.

Övrigt
Tjänsten är en allmän visstidsanställning till och med 31 december 2022. Eventuellt kommer vi även ha möjlighet att anställa ytterligare en person på ett vikariat. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta upphandlingschef Pernilla Gertéll, på 08-405 22 17. Du är också välkommen att kontakta HR-handläggare Mari Hammarbäck på 08-405 20 55. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00, Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST (Peter Backéus). Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 27 februari 2022.


Sista ansökningsdag: 27/2 2022

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb