Strategisk inköpare med känsla för goda affärsrelationer till VA SYD

ar du arbetat med inköp och strategiska affärsrelationer? Är du driven och gillar att arbeta under stort eget ansvar? Då ska du läsa vidare om vår tjänst som strategisk inköpare på VA SYD!

Din kommande roll

Rollen som strategisk inköpare tillhör Avfallsavdelningen som ansvarar för insamlingen av hushållsavfall i Malmö stad och Burlövs kommun. Vi arbetar ständigt med att utveckla våra tjänster mot en mer hållbar avfallshantering med utökad sortering och minimering av avfall. All insamling sker på entreprenad, vilket innebär att upphandling och uppföljning av våra insamlingskontrakt är centralt för verksamheten.

Dina arbetsuppgifter består av att tillsammans med en kollega ansvara för hela inköpsprocessen på verksamhetens samtliga kontrakt. För tillfället har vi sex insamlingsentreprenader och två avropsavtal för kärl och påsar.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden är att:

 • Utveckla affärsrelationen och samarbetsformerna med våra entreprenörer
 • Koordinera utvecklingsaktiviteter med entreprenörerna
 • Leda och dokumentera avstämningsmöten med entreprenörerna
 • Genomföra uppföljning och revision av befintliga kontrakt
 • Genomföra nya upphandlingar, inklusive behovs- och marknadsanalyser samt upprättande av förfrågningsunderlag
 • Projektleda implementering av nya kontrakt
 • Vara kontaktyta mot VA SYDs juridiska enhet
 • Medverka i interna utvecklingsprojekt samt externa samverkansgrupper

Vi erbjuder

Här får du arbeta med affärsmässigt och strategiskt fokus och vara med och bidra till samhällsnyttan. Du ges stort eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Idag är vi 21 personer på avdelningen och tillsammans har vi mycket samlad erfarenhet och kompetens. Du kommer att få en gedigen introduktion och ha ett nära samarbete med din närmaste kollega i samma roll.

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över våra mål och viktiga samhällsuppdrag. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder bland annat flextid, friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare.

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhet med tydlig miljöidentitet och som står bakom våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Som person är du drivande och bra på att skapa goda relationer i arbetet. Du är strukturerad och tycker om att arbeta under stort eget ansvar i en verksamhet som ständigt utvecklas. Du kommer att ha såväl interna som externa kontakter och jobbet kräver lyhördhet, målfokusering och förmåga att se lösningar och möjligheter. Dessutom är det viktigt med god kommunikativ förmåga.

Dina erfarenheter

Rollen som strategisk inköpare kräver att du har högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi, teknik eller juridik samt arbetserfarenhet från inköp eller upphandling. Det är särskilt viktigt att du har ett affärsmässigt förhållningssätt och förhandlingsvana. Tjänsten kräver att du lägger stor vikt vid att förstå verksamheten samt har lätt för att hantera avtalstext. Tidigare erfarenhet från avfallsbranschen och Lagen om offentlig upphandling är meriterande.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan! Vi läser ansökningar löpande.

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.


Referensnummer: VASYD -798

Anställningstyp: Tillsvidareanställning

Anställningsgrad: Heltid

Sista ansökningsdag: 22 augusti 2021

Arbetsplats, placeringsort:
Malmö

Kontaktperson:
Lars-Fredrik Alingfeldt, Enhetschef, 040-635 04 31

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb