Strategisk inköps- och upphandlingsledare till Renova

Arbetsbeskrivning

Vill du utvecklas i din roll som inköpare? Då kanske rollen som Strategisk inköps-och upphandlingsledare är något för dig? Här är du ansvarig för hela inköpsprocessen och arbetar i nära samarbete med Renovas spännande verksamheter. Sök gärna tjänsten redan idag.

Ansvarsområde

Som Strategisk inköps- och upphandlingsledare kommer du med hjälp av inköpsstrategisk kategoristyrning ansvara för att optimera affärer och möjliggöra nytta och värde för Renovas verksamhet.

Inom Renova finns ett flertal olika delkategoriområden där du och dina kollegor ansvarar för inköp-och upphandling av till exempel fordon, reservdelar, konsulter, anläggningsentreprenader och insatsvaror. Vi upphandlar enligt LOU och LUF och använder digitalt upphandlingssystem.
I den här spännande rollen kommer du att arbeta med hela inköpsprocessen.

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. följande:

• Analysera och förstå Renovas behov och sätta inköpsplan för kommande upphandlingar
• Bedriva upphandling till avtalsskrivande och implementation av avtalen
• Säkerställa att beställare enkelt och effektivt kan använda avtalen
• Följa upp avtal och leverantörer med målet att nå full effekt av upphandlingar och därmed kvalitetssäkra beställningsprocessen
• Bedriva upphandlingar parallellt i olika faser av upphandlingsprocessen

Du är en viktig del i Renovas inköps- och upphandlingsenhet där du tillsammans med dina kollegor bidrar till värdeskapande för Renovas verksamhet. Inköp- och upphandlingsenheten består av fyra personer som är en del av ekonomiavdelningen med 25 härliga kollegor. Du rapporterar till Inköpschef

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen alternativt eftergymnasial utbildning inom relevant område i kombination arbetslivserfarenhet inom inköp eller anbudsgivning.

Vi vill att du är en van användare av Office-paketet och andra digitala verktyg såsom IT-stöd för upphandling. Vi vill också att du har god erfarenhet att leda team eller grupper i projektform.
Du ska kunna formulera dig mycket väl på svenska i skrift, vilket är mycket viktigt i samband med upphandlingar och avtalsskrivande, ett fåtal upphandlingar kan även bedrivas på engelska.

Vi vill gärna att du har erfarenhet av kategoristyrt inköpsarbete, har du erfarenhet och kunskap inom entreprenadjuridik och/eller inköp av tekniskt avancerade lösningar ses det som meriterande liksom erfarenhet av upphandling inom LOU och/eller LUF liksom erfarenhet från offentlig bolagsverksamhet/teknisk förvaltning.

För att lyckas i rollen som upphandlare är det viktigt att du är nyfiken och intresserad av att förstå verksamhetens behov och intressen. Vi tror att du har ett tydligt affärsmässigt tänk och därmed visar stort intresse för hur verksamhet och inköpsprocess samspelar. Vi vill gärna se att du är utvecklingsinriktad och har ett strategiskt och analytiskt förhållningssätt med nytänkande nära till hands.

Du kommer ofta att arbeta självständigt, vilket ställer krav på initiativförmåga, struktur och att kunna kan växla mellan olika arbetsuppgifter.

Eftersom du kommer röra dig mellan våra anläggningar någon gång i veckan, är B-körkort ett krav.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan

Din intresseanmälan vill vi ha senast 29/3. Ansökningar kommer att behandlas löpande.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Randstad. För frågor om rekryteringen, kontakta rekryteringskonsult Nina Levin via e-mail: nina.levin@randstad.se.

Om Renova Miljö AB

På Renova får du vara med och bidra till ett hållbart samhälle! Vi arbetar för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande, och som anställd får du ta del av våra förmåner inom träning och hälsa, exempelvis friskvårdsbidrag, massage, cykelleasing, rabatter på träningsanläggningar, gruppträning med instruktör på din arbetsplats samt ett välutrustat gym.
Övriga förmåner innefattar subventionerad lunch, karriärcoachning, trivselaktiviteter m.m.
Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen. Vi tillämpar obligatoriskt alkohol- och drogtest vid nyanställning samt slumpmässiga alkohol- och drogtester under anställningen.
Renova arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och eftersträvar en jämn fördelning bland våra medarbetare avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.https://www.renova.se

Detaljer

Kontakt: Nina Levin, nina.levin@randstad.se
Sista ansökningsdag: 2020-03-29
Omfattning: Heltid
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Anställningsform: Tillsvidare
Ort: Västra Götalands län, Göteborg kommun
Kategori: Ekonomi, redovisning, lön & inköp
Specialisering: Inköp


Sista ansökningsdag
2020-03-29

Referensnummer
201278536

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb