Strategisk IT-Upphandlare till Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Utbildningsförvaltningen är en stor förvaltning med en budget om 20 mdkr och cirka 170 grund- och gymnasieskolenheter.

Om tjänsten

Tjänsten som Strategisk upphandlare med inriktning IT ingår i avdelningen för ekonomi och styrning och tillhör planeringsenheten. Vi består av en enhetschef och 20 medarbetare varav 7 upphandlingssamordnare. Nu söker vi en strategisk upphandlare med inriktning IT som med glädje och stor kunskap vill ta sig an stora och spännande projekt.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som Strategisk upphandlare planerar och genomför du självständigt utredningar och upphandlingar med skiftande komplexitet. Du är med i hela processen från förarbete/tidiga skeden med att ta fram upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering, beredning inför tecknande av avtal och slutligen uppföljning. Du ansvarar för att upphandlingarna utförs i enlighet med lagar, regler och vår upphandlingspolicy. Vi arbetar i systemet Kommers. Rollen innebär ett nära samarbete med IT-enheten och kontakter med förvaltningens samtliga verksamheter samt externa leverantörer och entreprenörer. Du har rollen som projektledare och leder även upphandlingskonsulter i större projekt.

Vem är du?

Vi vill att du som söker har relevant eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot upphandling/inköp, juridik, ekonomi eller teknik. Du har gedigen erfarenhet av att självständigt leda stora upphandlings- eller inköpsprojekt inom IT. Erfarenhet av att arbeta med kravhantering/ kravformulering/ avtalshantering krävs. För rollen är det avgörande att du är självgående, van att driva dina processer självständigt och fatta egna beslut. Du har ett brett och strategiskt perspektiv på frågor. Du är van att samarbeta med många kontakter och har förmågan att kommunicera med din omgivning på ett lyhört sätt. Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska krävs för rollen.

Om verksamheten

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på knappen märkt Sök jobbet.


Sista ansökningsdag: 31 augusti
Omfattning: Tillsvidareanställning
Referensnummer: 60114

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb