Svenska Bostäder söker strategiska inköpare entreprenad

 

Som strategisk inköpare ingår du i inköpsenheten på Ekonomiavdelningen och rapporterar till Inköpschefen. Vi söker två strategiska inköpare med inriktning entreprenad, varav en med specialisering mot inriktning entreprenad/projektinköp.

På inköpsenheten försöker vi ständigt hitta nya vägar att göra bättre affärer! För att trivas hos oss ska man tycka det är roligt att vara med och utveckla inköpen och komma med nya idéer på sätt att göra bra affärer.

Rollen som strategisk inköpare innebär att du självständigt utför upphandlingar vid tecknande av ramavtal av byggrelaterade inköp, främst tjänster och entreprenader. För rollen med inriktning projektinköp gäller att du även genomför upphandlingar i olika byggprojekt.

Ansvaret sträcker sig från inledande analyser, projektledning av kravställningsprocessen, fastställande av upphandlingsunderlag till genomförande av upphandling, utvärdering och avtalsskrivning. Sammanfattningsvis driver du hela processen och agerar i mångt och mycket projektledare både gentemot leverantörer och interna intressenter.

Rollen innebär också:

  • Löpande leverantörs- och avtalsuppföljning tillsammans med våra beställare
  • Leda och administrera utsedd avtalskategori/utsedda avtalskategorier
  • Stödja verksamheten i inköpsrelaterade frågor
  • Medverka i företagsövergripande förändringsprojekt

Vem är du?

Som person tror vi att du är självgående, strukturerad och drivande. Vi ser gärna att du har god kommersiell förståelse och att du är van vid att ta dig an inköpsprocessen med ett analytiskt och strategiskt förhållningssätt. Du har sedan tidigare erfarenhet av förhandling och inköp. I en verksamhet med många intressenter tror vi att du är samarbetsinriktad och en god kommunikatör och har dokumenterad erfarenhet av att själv använda ett formellt skriftspråk.

Den som söker denna tjänst förväntas ha en högskoleutbildning med inriktning på teknik, ekonomi juridik eller motsvarande, alternativt ha genomgått YH-utbildning med inriktning inköp.

För tjänsten med inriktning projektinköp: Ett krav är att du har arbetat med projektinköp/entreprenadupphandling sedan tidigare samt att du ska känna dig bekväm med entreprenadjuridik inklusive regelverk så som AB, ABT och AMA.

Det är meriterande om du har:

  • Tidigare erfarenhet av offentlig upphandling och LOU
  • Utbildning eller erfarenhet av projektledning
  • Kunskaper om fastighetsförvaltning/service- och underhållsentreprenader och byggprocess

Vi erbjuder dig

Hos oss är du en del av ett hållbart företag där du bidrar till samhällsnyttan i ditt dagliga arbete. Vi är mån om varandra och erbjuder goda förmåner för våra medarbetare.

Ansökan och övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Anställningsdatum: Efter överenskommelse men gärna så snart som möjligt.
Befattningens placering: på Svenska Bostäders huvudkontor i Vällingby centrum

Intervjuer kommer att ske löpande under hela processen. Det innebär att beslut om anställning kan tas tidigare än sista ansökningsdag. Svenska Bostäder har rökfri arbetstid vilket innebär att medarbetare inte får röka under sin arbetstid. Rökfriheten inkluderar pauser men inte lunchrast. Svenska Bostäder bildades 1944 och ägs av Stockholms stad. Tillsammans med vårt dotterbolag Stadsholmen äger och förvaltar vi cirka 28 800 hyreslägenheter och mer än 5 000 kommersiella lokaler. Vi är för närvarande cirka 340 medarbetare och har vårt huvudkontor i Vällingby Centrum. Svenska Bostäder är ett av Sveriges största bostadsbolag och har varit en central aktör i skapandet av det svenska folkhemmet. I över 75 år har vi haft en aktiv roll i byggandet och förvaltandet av bostäder och lokaler i Stockholm. Är du intresserad av att komma i kontakt med våra fackliga representanter https://www.svenskabostader.se/karriar/lediga-jobb/

Kontaktperson

Katariina Virkkunen
Inköpschef
08-508 371 09


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb