Tingsryds kommun söker upphandlare

Tingsryds kommun har som uppdrag att skapa en bra vardag för kommunens invånare, besökare och företagare. Vi som arbetar inom kommunen gör skillnad och påverkar människors vardag. Vi ansvarar för att barn lär sig läsa och skriva och att människor får en god och trygg omsorg. Vi arbetar också med att skapa förutsättningar för att det byggs hus, att vi har bra vägar, rent vatten och en fin miljö. Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb.

Vi på Tingsryds kommun strävar efter att ha medarbetare som trivs och utvecklas i sitt arbete. Vi är en mindre kommun med korta beslutsvägar med större möjlighet för medarbetarna att påverka sin arbetssituation.

Vill du ha ett jobb där du är med och utvecklar vår kommun tillsammans med oss?

 

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en upphandlare med erfarenhet från offentlig upphandling. Tjänsten är placerad på kommunens centrala ekonomiavdelning, som består av tretton medarbetare. Här arbetar vi med budget, styrning, redovisning, kund- och leverantörsreskontra samt inköps- och upphandlingsfrågor. Som upphandlare är du en av tre personer som tillsammans utgör kommunens centrala resurser inom inköps- och upphandlingsområdet. Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter internt och externt. Vi är en mindre kommun med bredd i arbetsuppgifterna, korta beslutsvägar och en naturlig närhet till dialog och samverkan med kommunens verksamheter, leverantörer och lokalt näringsliv. I organisationen finns en positiv anda, moderna arbetssätt och en tydlig vilja att fortsätta utvecklas. Vi har nyligen startat upp ett brett utvecklingsarbete under namnet Framtid Tingsryd som bland annat syftar till att stärka och utveckla kvalitetsarbetet i hela organisationen.

Som upphandlare genomför du upphandlingar för och i samverkan med kommunens verksamheter. Arbetet omfattar hela processen, från planering och utformning av upphandlingsunderlag till utvärdering, förhandling, avtalsskrivning och avtalsuppföljning. Arbetet genomförs i nära samverkan och dialog med verksamhetsföreträdarna.

I dina arbetsuppgifter ingår också att hålla i utbildningar och att vara expertstöd, bollplank och rådgivare åt kommunens verksamheter. Du är också föredragande hos politiken i upphandlingsfrågor.

Med en ny och modern upphandlingspolicy i ryggen står vi nu redo att genomföra ett spännande utvecklingsarbete för att uppnå policyns mål. Som upphandlare kommer du att få en central roll i detta utvecklingsarbete, med stor möjlighet att påverka våra framtida satsningar, strategier och arbetssätt.

 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har erfarenhet från offentlig upphandling och en relevant akademisk utbildning inom inköp/upphandling, juridik eller ekonomi från högskola, universitet eller yrkeshögskola. Du har goda kunskaper inom upphandlingsområdet och en god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du är initiativrik och utvecklingsinriktad och kan driva frågor både självständigt och i samarbete med andra. Du har integritet och ett gott omdöme samt en god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Intervjuer genomförs preliminärt i vecka 25-26.

Vi tillämpar löpande urval, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Tingsryds kommun arbetar aktivt för en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i verksamheten. Ett hållbart arbetsliv är viktigt för oss och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. Lön enligt överenskommelse. Vänligen ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde: 2021-09-01. eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-06-20

Arbetsgivarens referensnummer: A1035956

Upplysningar lämnas av:

Daniel Gustafsson
Ekonomichef
Telefon: 0477-441 26/070-244 41 32
E-post: daniel.gustafsson@ tingsryd.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare
Sökes via kommunens medborgarkontor
Telefon: 0477-441 00

 

 


Sista ansökningsdag: 2021-06-20

Arbetsgivarens referensnummer: A1035956

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb