Tullverket söker upphandlare

Administrationsavdelningen ansvarar för Tullverkets stödverksamhet inom områdena upphandling, travelmanagement, fordonsförsörjning, lokalförsörjning samt verksamhetsservice. Avdelningen ansvarar också för Tullverkets miljöledningssystem.

Upphandlingsenheten ansvarar för Tullverkets upphandlingsverksamhet. Enheten leder och utför tillsammans med verksamheterna olika typer av anskaffningar åt hela myndigheten. Tullverket köper varor och tjänster för ca 650 miljoner kronor per år. Tullverket använder upphandlingssystemet Tendsign samt e-handelssystemet Raindance.

Upphandlingsenheten svarar även för styrning och stöd för Tullverkets avtalsförvaltning liksom e-handel. Tullverket arbetar med kategoristyrning inom områdena IT, fordon, fastighet, tullspecifikt och övrigt. Upphandlingsenheten ansvarar även för hållbarhet, travelmanagement och fordonsförsörjning. Enheten består av 12 medarbetare som har sin geografiska placering i Stockholm, Sundsvall och Luleå. Tjänstgöringsort är Stockholm eller Sundsvall och vi sitter i aktivitetsbaserade kontor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll som upphandlare leder och utför du upphandlingar och avrop från ramavtal tillsammans med Tullverkets olika verksamheter. Du ansvarar för hela processen från den inledande behovs- och marknadsanalysen fram till att avtalet tecknats och lämnats över till avtalsförvaltning. Som upphandlare i Tullverket arbetar du med flera parallella anskaffningar samtidigt och arbetar både med större och mindre uppdrag. Du arbetar i team och med kategoristyrning inom olika områden.

Upphandlaren har en styrande, konsultativ och stödjande roll gentemot verksamheterna. Arbetet kräver ett taktiskt och strategiskt tankesätt och en hög grad av affärsmässighet. God samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt är andra viktiga egenskaper.

En annan arbetsuppgift är omvärldsbevakning. Du deltar i interna och externa nätverk. Att arbeta med ständiga förbättringar är en naturlig del i arbetet.

Vi söker dig som har: 

  • Utbildning inom upphandling/inköp eller ekonomi från universitet/högskola eller motsvarande utbildning inom inköpsområdet som av Tullverket bedöms vara likvärdig.
  • Minst 2 års dokumenterad kunskap och erfarenhet av att arbeta som inköpare/upphandlare.
  • Officepaketet, Tendsign eller annat upphandlingssystem.

Det är meriterande om du har: 

  • Utbildning i LOU.
  • Erfarenhet av Tendsign eller motsvarande upphandlingssystem.
  • Erfarenhet från offentlig verksamhet.

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som har ett affärsmässigt förhållningssätt och ett stort intresse för upphandlingsfrågor. Du är väl förtrogen med regelverket kring offentlig upphandling.

Drivkraft, engagemang och samarbete är en given del i din vardag. Du tycker om att bygga relationer och har förmågan att skapa förtroende. Du är inte rädd för att prova nytt.

Du är strukturerad och vill påverka inom ramen för god ekonomi, kostnadseffektivitet, digitalisering och hållbar utveckling.

Du har en utvecklad förmåga att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv med fokus på att hitta lösningar.
Du har god förmåga att uttryck dig i svenska i tal och skrift samt kommunicerar obehindrat med alla i organisationen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt 

Referensnummer: PER 2021-357.
Placeringsort: Stockholm eller Sundsvall.
Resor förekommer i tjänsten,inrikes.

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll.

Tjänsten är tillsvidare men inleds med 6 månaders provanställning.

För mer information och ansökan 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Louise Haag Wirsén, chef Upphandlingsenheten, tel. 070-424 89 58. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST Ulf Persson, tel. 040-661 33 21 eller Elisabeth Eriksson, tel. 08-405 00 69, för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 23:e maj 2021. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.


Sista ansökningsdatum: 2021-05-23

Referensnummer: PER 2021-357

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb