Uppföljningscontroller till Adda inköpscentral

Vårt uppdrag går ut på att skapa största möjliga nytta för den offentliga sektorn – vill du också göra det? Bra, då är vi något på spåren. Vi söker dig som vill hjälpa oss att utveckla och driva vårt uppföljningsarbete för att ta ytterligare kliv och kunna bidra med ännu mer nytta. Gillar du att jobba med uppföljning av hållbarhet, kvalitet och ekonomi och förstår värdet av ordning och reda då kan vi vara en match!

Tjänsten

Som uppföljningscontroller arbetar du aktivt tillsammans med våra kategoriteam med leverantörsuppföljning och -styrning. Du planerar, koordinerar och genomför leverantörsuppföljningar, dokumenterar och redovisar resultat samt presenterar åtgärdsförslag. Du för dialog med leverantörer angående avvikelser och åtgärdsplaner. Tillsammans med kategoriteamen deltar du i beslut om hur uppföljningsärenden ska hanteras samt ger input i hur kommande upphandlingar kan förbättras. Du kommer bli en del av vår hållbarhets- och uppföljningsavdelning.

Då tjänsten innebär att följa upp de krav och villkor som ställs i våra ramavtalsupphandlingar och dynamiska inköpssystem krävs en flexibel hållning och förmåga att snabbt kunna sätta sig in i olika sakfrågor, alltifrån prissättning till kvalitets- och miljökrav. Vår leverantörsuppföljning omfattar bland annat att begära ut dokumentation och statistik från leverantören och granska och jämföra den mot kraven och villkoren i upphandlingen och avtalet, självskattningsenkäter, kontorsrevision och på platsbesök. I tjänsten ingår även att beställa och leda konsultuppdrag för uppföljningar som kräver expertis vi själva inte besitter.

Tanken är att vi ska bygga ett uppföljningsteam som jobbar tillsammans och drar nytta av och delar med sig av de erfarenheter och kunskaper som finns inom teamet. Det kan handla till exempel om kunskap och erfarenhet av att följa upp ekonomiska parametrar, arbetsrättsliga villkor enligt kollektivavtal, hållbar leveranskedja och kvalitets- och miljökrav. På så vis lär vi oss av varandra och kan gemensamt utveckla vår kompetens och bredd.

Du kommer även att ha ett ansvar i vår verksamhetsutveckling avseende leverantörsuppföljning – och styrning. Till exempel utveckla effektiva metoder för uppföljning av olika typer av krav samt utveckla och förbättra processer och rutiner inom området.

Kvalifikationer

 • Relevant eftergymnasial utbildning samt kunskap inom revisionsteknik
 • Vana att läsa och förstå avtalstexter
 • Minimum tre års erfarenhet från leverantörsuppföljning inom något/några av följande områden:
  • ekonomi (fakturering och finansiella villkor),
  • miljö och kvalitet,
  • hållbara leveranskedjor,
  • informationssäkerhet och
  • arbetsrättsliga villkor enligt kollektivavtal
 • God förmåga att formulera dig på svenska och engelska i tal och skrift
 • Goda kunskaper inom MS Office, särskilt Excel och Powerpoint

Profil

Som uppföljningscontroller kommer du att arbeta nära våra leverantörer, andra upphandlande myndigheter, upphandlade konsulter och tillsynsmyndigheter, varför vi ser att det är viktigt att du är relationsskapande, självgående och initiativtagande.

Du har stark integritet då arbetsuppgifterna kräver objektivitet och saklighet. Vi tror också att för att lyckas i ditt arbete är du analytisk, strukturerad, bekväm med att hantera komplexa och detaljrika frågor och en god kommunikatör då en viktig del av arbetet är att förbättra våra ramavtal samt utveckla och hjälpa våra leverantörer att bli bättre.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 14 augusti och vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda

Adda-koncernen består av tre bolag och vi är fler än 170 medarbetare på kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet på vår www.adda.se

Är det någonting vi är extra stolta över så är det våra medarbetare. Genom att ha lyckats rekrytera många kompetenta medarbetare jobbar vi tillsammans mot framtiden och vårt mål om att bli Sveriges bästa arbetsplats. Vi är sedan november 2018 en Great Place To Work-certifierad arbetsplats.


Sista ansökningsdag: 14 augusti

Kontakt: Daniel Yousefi
Operativ HR-chef
daniel.yousefi@adda.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb