Upphandlare till KTH

Borggården.jpg

Gemensamt verksamhetsstöd vid KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stödja universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Som upphandlare kommer du att tillhöra upphandlingsgruppen inom Ekonomiavdelningen inom GVS. Gruppen består av ca 15 medarbetare och är en av fem grupper inom avdelningen. Upphandlingsgruppen är regelskapande, rådgivande, samordnande och utvärderande gentemot verksamheten i upphandlingsfrågor. Upphandlingsgruppens ansvarsområden är upphandling, system för e-handel och avtalsuppföljning. Gruppen ansvarar bland annat för genomförande av samtliga upphandlingar på KTH där värdet på upphandlingen överstiger direktupphandlingsgränsen, KTH:s e-handel, överprövningsärenden i upphandlingar och avtalsuppföljning. Inom gruppen ligger också det operativa ansvaret för inköpssamordning inom GVS.

Upphandlingsgruppen leds av KTH:s Upphandlingschef och placering för tjänsten är vid KTH Campus Valhallavägen i Stockholm.

Arbetsuppgifter

KTH söker en upphandlare som kommer att arbeta med förnyad konkurrensutsättning, direktupphandlingar och upphandlingar av varor och tjänster. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning till avtalsskrivning, implementering i e-handelssystemet och avtalsuppföljning. I tjänsten ingår att ge information, rådgivning och rekommendationer i inköps- och upphandlingsfrågor samt upphandlingsadministration.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Genomföra direktupphandlingar, förnyad konkurrensutsättning och upphandlingar
 • Delta i förstudier och kravställning inför upphandlingar, skriva och granska upphandlingsdokument, annonsera upphandlingar samt utvärdera inkomna anbud
 • Förvalta avtal samt kontakter med KTH:s beställare och leverantörer
 • Förvalta och bistå i arbetet med implementering i KTH:s e-handelssystem
 • Upphandlingsadministration, exempelvis uppdatering och underhåll av avtalskatalog, arkiveringsfrågor och uppdateringar på intranätssidor.

Vi erbjuder

 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • 2-årig YH-utbildning med inriktning mot inköp och upphandling eller likvärdiga kunskaper och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga
 • Erfarenhet av att arbeta i upphandlingsverktyg (KTH använder TendSign)
 • Goda kunskaper i Office-paketet
 • Uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet
 • Administrativ förmåga.

Meriterande

 • LIA-praktik på statlig myndighet eller inom en komplex organisation

För att lyckas i rollen har du förmåga att förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Arbetet kräver att du har samarbetsförmåga och att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetsuppgifterna kräver att du är kvalitetsmedveten och att du förstår och underhåller det fackmannamässiga aspekterna av arbetet då du kommer att utgöra en kunskapsresurs för andra.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning


Ort: Stockholm
Referensnummer: VP-2022-0319
Kontakt: Susanne Odung, 08-7907066alt. odung@kth.se
Sista ansökningsdag: 2022-08-15

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb