Upphandlare – Uppsala kommun

Diarienr: KSN-2019-03790
Arbetsplats: Staben för upphandling
Förvaltning: Kommunledningskontoret
Sista ansökningsdag: 2020-01-12

Hos oss har du en ansvarsfull roll med ett omväxlande arbete med många kontaktytor inom organisationen. Och du får möjlighet tillsammans med dina kollegor att påverka framtiden för stadens invånare. Vill du vara med och bidra till Uppsalas spännande utveckling? Sök tjänsten som upphandlare hos staben för upphandling i Uppsala kommun!
 
Uppsala är med sina över 225 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm.
Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling. Vi på staben Upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar.
Vi består idag av cirka 30 medarbetare fördelat på två upphandlingsenheter samt en enhet för stöd som består av avtalscontroller, verksamhetscontroller, e-handelssamordnare och inköpsassistenter. Upphandlarna jobbar inom olika kategoriteam: Fastighet och entreprenad, Fordon och transport, IT, Tjänster, Varor, Vård och omsorg samt Livsmedel.

Varför ska du komma till oss?

Kollega 1: Vi är ett glatt gäng som hjälper och stöttar varandra. Det är ett omväxlande arbete med många kontaktytor inom organisationen och vi har möjlighet att påverka framtiden för stadens invånare.
Kollega 2: Vi är en jättebra grupp med trevliga och kunniga kollegor. Det är ett socialt arbete, mycket kontakt med andra människor, både internt och externt. Vi har en ansvarsfull roll, de affärer vi gör har stor betydelse för kommunen. Och vi är med och bidrar till Uppsalas spännande utveckling!
Kollega 3: Det som gör det kul att arbeta här är att man får många kompetenta och trevliga kollegor som arbetar tillsammans på ett prestigelöst sätt. Arbetet är väldigt varierat och utmanande plus att man får ett stort förtroende från chef.

Vi kan bjuda på god stämning, många skratt, hög kompetens och en arbetskultur där vi delar med oss och stöttar varandra!

Ditt uppdrag

Som upphandlare projektleder du upphandlingar och ansvarar för att planera och genomföra dessa på ett affärsmässigt sätt samt ser till att verksamhetens/kommuninvånarnas behov och de politiska målen uppfylls. Du arbetar med flera upphandlingar parallellt, med eget projektledaransvar, men samtidigt i mycket nära samarbete med verksamheten. Staben bedriver ett utvecklingsarbete som genomsyrar vår kultur och vi arbetar kontinuerligt för att bli ännu bättre i våra yrkesroller både gentemot verksamheten såväl som leverantörsmarknaden, vilket också syns väl i våra mätningar av medarbetarindex och nöjdkundindex.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Vi ser gärna att du självständigt har genomfört upphandlings- och inköpsarbete. Det är meriterande med kunskap av LOU (lagen om offentlig upphandling). Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana samt mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Som upphandlare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du förstår vikten av att i din roll vara pedagogisk skicklig och serviceinriktad och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Som person uppskattar du samarbete och i förhållande till dina arbetsuppgifter tar du både initiativ och ansvar och driver arbetet framåt.

Entreprenadupphandlare:
Tillsättning av tjänsten sker i samarbete med ett av kommunens bolag där fokus ligger på att genomföra bolagets upphandlingar men organisatoriskt tillhöra den centrala upphandlingsfunktionen. Det är meriterande med upphandlings- och inköpserfarenhet inom entreprenadområdet, med kunskaper avseende entreprenadjuridik samt projektledning.

IT-upphandlare:
Det är meriterande med upphandlings- och inköpserfarenhet inom IT-området, med kunskaper avseende verksamhetssystem, telefoni- och kommunikationstjänster eller infrastruktur.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Mats Jansson, enhetschef, 018-727 12 79, Entreprenadupphandlare
Manfred Romedal, enhetschef, 018-727 12 75, IT-upphandlare

Fackliga företrädare

Saco, 018-727 13 87
Vision, 018-727 24 33

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, utveckling och utredning, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 2 tjänster
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Sista ansökningsdag
2020-01-12

Diarienr
KSN-2019-03790

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb