Upphandlare, Gotland

Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Kärnan i vårt uppdrag är att stärka och synliggöra kulturarvets betydelse för samhällets utveckling. Här arbetar cirka 250 personer som leder och stödjer arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi har verksamhet på flera orter i Sverige.

Vi söker nu en upphandlare med placering i Visby på Ekonomienheten inom Administrativa avdelningen. Ekonomienheten består av en ekonomichef, två controllers, redovisningsekonom, ekonomiadministratör och upphandlare.

Enhetens uppdrag omfattar ekonomisk redovisning, rapportering, planering och uppföljning samt att stödja övriga delar i myndigheten i frågor om anskaffning av varor och tjänster. Vårt arbete präglas av samverkan och att bevara och vidareutveckla en bra och stark gruppanda. Vi tar ett gemensamt ansvar för hela enhetens leveranser och har ett helhetsperspektiv i relation till hela myndighetens verksamhet.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som upphandlare kommer du att hantera ärenden som rör upphandling och avrop. Som upphandlare arbetar du i flera projekt och förnyade konkurrensutsättningar samt direktupphandlingar i nära samarbete med verksamheten. Det innebär att du ansvarar för att gå igenom anbud från leverantörer, analyserar och bedömer vilken av anbudsgivarna myndigheten bör gå vidare med samt sköter avtalsskrivningen. Rollen som upphandlare innebär även att bidra med planering, utbildningar, stöd till verksamheten, avrop från statliga ramavtal och direktupphandlingar, avtalsuppföljning och ansvar för avtalsdatabas. Du utarbetar förfrågningsunderlag, genomför anbudsutvärdering och, i förekommande fall, förhandlar samt följer upp ingångna leverantörsavtal. Du blir en viktigt spelare när det gäller att utveckla, bygga upp och bidra till myndighetens satsning kring e-handelslösningar.

Din kompetens
Du har en för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning inom exempelvis upphandling/inköp, ekonomi eller juridik. Du har erfarenhet av rollen som upphandlare eller inköpare och har arbetat med projektledning, kategoristyrning och avtalsförvaltning. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med e-handelssystem och upphandlingssystem så ser vi det som meriterande.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift och du känner dig även bekväm med det engelska språket. Som person är du analytisk och noggrann, har en god kommunikativ förmåga samt har ett handlingskraftigt driv. Det är viktigt för dig att bygga goda relationer och skapa gott samarbete med andra.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningen är tillsvidare, med 6 månaders provanställning. Placeringsort är Visby.
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-12-01. Märk din ansökan med refnr RAÄ-2021-2876.

Kontaktpersoner

Martin Ekepil Ringelid, 08-51918000, Ekonomichef
Magnus Hansson, 08-5191 8000, ST
Sofia Kullman, 08-5191 8000, Saco-S

Sista ansökningsdag: 2021-12-01

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb