Upphandlare, Håbo kommun

Dina arbetsuppgifter

Upphandlingsenheten är centralt placerad i kommunstyrelsen och arbetar med samtliga förvaltningar. Enheten består av en upphandlingschef, fyra upphandlare, en inköpsadministratör och en e-handelssamordnare som arbetar med elektronisk handel. Då kommunen expanderar ökar också vårt behov av att genomföra upphandlingar varför vi nu behöver nyanställa.

Som upphandlare i Håbo kommun arbetar du med att genomföra upphandlingar inom olika områden. Du kommer också att arbeta med förbättringar och med att utbilda, ge råd och stöd och informera internt i kommunen men även ut mot det lokala näringslivet. Enheten arbetar strategiskt och fokuserar på att alltid förbättra våra processer.

Kommunen arbetar aktivt med e-handel och fick Visma Proceedos hållbarhetspris 2015.

Kommunen använder idag upphandlingssystemet Kommers eLite. Vi är också medlemmar i nätverket NOFI (Norrorts offentliga inköpare) och Uppsam.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har yrkeshögskoleutbildning med inriktning strategisk inköp/upphandling, högskoleutbildning som offentlig upphandlare eller relevant akademisk examen, alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete med upphandling och inköp, gärna inom offentlig verksamhet eller offentliga bolag. Vana att tolka regler och juridik ses som meriterande samt praktisk erfarenhet av arbete med LOU.

För att lyckas i rollen som upphandlare hos oss är det viktigt att du har ett stort intresse för upphandling, utveckling och förändring. I din roll som upphandlare förväntas du arbeta självständigt men du bidrar gärna till verksamhetens och dina kollegors utveckling genom att dela med dig av din kompetens och erfarenhet. För att nå enhetens gemensamma mål är du en engagerad kollega som samarbetar väl med andra. I rollen är det viktigt att du är kontaktskapande och inte är rädd för att knyta nya kontakter.

Om Håbo kommun


Referensnummer: 2022/26
Kontakt: Mikael Mortensen, 0171-52841
Sista ansökningsdag: 2022-02-19

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb