Botkyrka kommun söker Upphandlare inom entreprenad


Om jobbet

Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare.

Botkyrkakommun är en kommun i stark tillväxt. För att möjliggöra detta behöver kommunen de kommande åren öka takten i investeringar och därmed väntar en lång rad spännande entreprenadprojekt som ska upphandlas.

ARBETSUPPGIFTER

Upphandlingsenheten vid Kommunledningsförvaltningen ansvarar för att genomföra samtliga upphandlingar åt kommunens förvaltningar. Vår verksamhet bedrivs med tydligt kundfokus. Som stöd i upphandlingsarbetet använder vi oss av Kommers, ett webbaserat upphandlingssystem, och har under förra året infört elektronisk handel i hela kommunen. Vår uppgift är att utveckla och strategiskt hantera den sammanlagda inköpsvolymen som för kommunen uppgår till cirka 2,3 miljarder.

Upphandlingsenheten har idag 20 medarbetare, som tillsammans driver och utvecklar upphandlings- och inköpsverksamheten med målet att vara en spjutspets i den offentliga upphandlingen. Vi har infört kategoriansvar som innebär att vi fördjupar oss inom respektive kategori för att jobba mer proaktivt gentemot våra kunder med ett helhetsperspektiv.

En av våra kollegor ska gå i pension. Vi söker därför en kategoriansvarig Upphandlare/ Entreprenadupphandlare till den centrala upphandlingsenheten med inriktning mot tekniska konsulter, mark-, drift- och underhållsentreprenader. Du ingår i en grupp om fem entreprenadupphandlare som ska framförallt stödja Samhällsbyggnadsförvaltningen samt Teknik- och fastighetsförvaltningen i deras upphandlingar.

Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av:

  • Att leda och genomföra upphandlingar av entreprenader och ramavtal i samarbete med berörd verksamhet.
  • Att ansvara för, förvalta och följa upp tecknade avtal inom ditt ansvarsområde.
  • Att utveckla kommunens arbete kring upphandling och uppföljning i samarbete med vår avtalscontroller.
  • Att ge råd och stöd i upphandlings- och avropsfrågor.

Vi arbetar konsultativt och värdesätter kvalitet och serviceanda. Vi arbetar i projektform tillsammans med uppdragsgivaren. Du kommer också delta i interna utvecklingsprojekt. Vi arbetar i år med ett uppdrag att utveckla och förstärka kommunens inköpsorganisation för att kunna ge ett ännu bättre stöd till verksamheten.

KVALIFIKATIONER

  • Högskoleutbildning med inriktning mot inköp alternativt inom bygg- och anläggning eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt.
  • Flerårig arbetslivserfarenhet av bygg/anläggningsentreprenader exempelvis i roll som entreprenadupphandlare, entreprenadingenjör, projektinköpare eller liknande.
  • Uttrycka sig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • Meriterande med flerårig erfarenhet av offentlig upphandling och att självständigt ha genomfört upphandlingar.
  • Meriterande med flerårig erfarenhet av upphandling inom teknik- och samhällsbyggnadsområdet inklusive standardavtal som AB, ABT, ABK, AFF och referensverk som AMA anläggning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är mål- och resultatorienterad och självgående. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du är serviceinriktad i dina kontakter med uppdragsgivare och beställare. För att lyckas i rollen är det bra att vara strukturerad i ditt arbete och att kunna vara flexibel för att hantera ändrade förutsättningar.

ÖVRIGT
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör.

Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid.

Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om anställningen


Sista ansökningsdag

2021-02-14

Referensnummer

KS/2021:00060

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb