Upphandlare, IT

Arbetsuppgifter

Du ska som självständig projektledare bistå organisationen i olika typer av upphandlingar genom hela processen, vilket som regel innefattar behovsanalys, marknadsanalys, upphandlingsstrategi, upphandlingsarbete och i många ärenden även aktiv och kontinuerlig avtalsuppföljning.

Du kommer vara länken mellan verksamhet och teknik och arbetet förutsätter ett bra samarbete bl.a. med IT- och digitaliseringsfunktioner på Malmö stads förvaltningar och samordnande IT-funktioner på Serviceförvaltningen. Du kommer ansvara för att upphandlingsprojekt och avtalsuppföljning sker affärsstrategiskt med en innovativ och strukturerad ansats.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi/juridik/teknik eller annat område som arbetsgivaren finner relevant för uppdraget. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat inom IT, strategiskt inköp eller projektledning samt har erfarenhet av LOU.

Du hittar praktiska lösningar på en rad olika problem och kan på ett strukturerat sätt hantera flera parallella projekt samtidigt. Du är driven, har ett stort intresse för affären och är en god kommunikatör. Du har mycket god förmåga att underhålla och utveckla relationer med beställare, leverantörsmarknad och övriga intressenter. Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

Upphandlingsenheten består av personer med olika bakgrund och med olika kompetensprofil. Vår kultur präglas av lärande där vi delar med oss av erfarenheter och utvecklas tillsammans.

Det är viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig obehindrat i både tal och skrift. Du måste dessutom ha en god förmåga att uttrycka dig muntligt, hålla i möten och ibland även genomföra presentationer inför andra.

Vid rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och ditt förhållningssätt till dig själv och din omgivning.

Vi ser fram emot din ansökan.

Om arbetsplatsen

Upphandlingsenheten, som är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret, har ett övergripande ansvar att vägleda all upphandlingsverksamhet i Malmö stad och dess bolag. Enheten ansvarar för genomförandet av kommunövergripande ramavtal men arbetar även med verksamhetsspecifika upphandlingsärenden. Upphandlingsenheten består i dagsläget av totalt 32 personer varav de flesta är upphandlare med självständigt ansvar för specifika avtalsområden. Arbetet på enheten bedrivs utifrån en kategoristyrd arbetsmetod.

Vi söker nu två affärsinriktade IT-upphandlare med kommersiellt driv. Du kommer tillhöra sektionen för IT och rapportera till sektionschefen för IT.

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam miljö. Upphandlingsenheten består av engagerade, drivna och kompetenta medarbetare och du ges möjlighet till inspirerande kollegial arbetsmiljö med löpande kompetensutveckling inom relevanta områden.

Vi sitter i centrala Malmö med bara fem minuters promenad till tåg- och busstationer vid Triangeln. Här finns både affärer och lunchrestauranger alldeles runt hörnet.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning:100%
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.  ​

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.


Ansök senast: 16 augusti 2020
Referensnummer: 20201560

Kontakt

Otto Andersson
Sektionschef IT (semester tom 10 aug)
otto.andersson@malmo.se
0734-487778

Kontaktuppgifter
Gabriella Manieri
Upphandlingschef (semester tom 10 aug)
gabriella.manieri@malmo.se
0766-299700

Åsa Jarlstam
Akavia/Saco (semester tom 27 juli)
saco@malmo.se
040-345 116

Vision Malmöavdelningen
Facklig kontakt
visionavdelningen@malmo.se
040-304 830

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb