Upphandlare med controllerfunktion inriktning livsmedel

Är du redo för ett jobb som är otroligt utvecklande? Vi på Västra Mälardalens Kommunalförbund kan erbjuda dig ett omväxlande och intressant arbete där varje dag innebär nya utmaningar!

Har du vad som krävs att bli vår nya upphandlare?

Upphandlare har ett av Sveriges viktigaste jobb! De bidrar på så många olika nivåer i samhället. Allt från att säkra leveranser av livsmedel till ex skola, vård och omsorg till att vidareutveckla livsmedelsupphandling inom inköpssamverkan i kommunerna. Upphandlingsrollen innebär även till att uppnå nationella mål om att undvika barnarbete i främmande länder, rädda miljön, fixa schyssta löner och arbetsvillkor i Sverige till att underlätta för småföretag och öppna upp marknader för lokala leverantörer.

Ingen arbetsdag kommer vara den andra lik och det innebär ett konstant lärande och utvecklande yrke. Som upphandlaren hos oss kommer du få en helhetsförståelse för den kommunala organisationens alla verksamhetsbehov, agera projektledare och samordna önskemål från en eller fler verksamheter, hålla utbildningar, skapa avtal med rätt varor och tjänster till verksamheter till rätt pris och med rätt kvalitet, följa upp avtalskvalité och driva utvecklingsprojekt. Utöver allt detta ska upphandlaren också följa att leverantörerna är hederliga och säkra deras leveransförmåga.

Placeringsort är på vårt kontor i Köping.

Arbetsuppgifter

Vi upphandlare på upphandlingsenheten ska representera och utifrån vår specialistkompetens driva och ge stöd i inköps- och upphandlingsfrågor för våra fyra medlemskommuner Köping, Arboga, Kungsör och Surahammar samt deras kommunala bolag och förbund. Vi genomför enskilda, gemensamma och samordnade upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader över direktupphandlingsgränsen, på uppdrag av kommunkoncernerna.

I uppdraget ingår att upphandlaren självständigt driver upphandlingsprocesser; från upphandlingsstart, genomförande av upphandling, upprättande och förvaltning av avtal.

Uppdraget innebär nära samverkan med kommunernas kostverksamheter och du kommer att få följa upp avtal utifrån kvalité och kostnad. Uppdraget förutsätter även nära samarbete med andra förvaltningar och övriga verksamheter för att samtliga upphandlingar ska ge maximal affärsnytta.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen eller utbildning inom ett för uppdraget relevant område såsom ekonomi, juridik, inköp, eller annan utbildning som tillsammans med flerårig erfarenhet av offentligt upphandlingsarbete bedöms som likvärdigt. Du har erfarenhet av att självständigt driva upphandlings-/inköpsarbete och att tillämpa LOU.

Tidigare erfarenhet av och intresse för livsmedelsupphandling samt flerårig erfarenhet av samordnade upphandlingar och uppföljning av avtal är meriterande och vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva projekt. Har du dessutom arbetat i upphandlingsverktyget TendSign är det en fördel. Du måste behärska svenska i tal och skrift men även hantera data i Excel utifrån kraven som ställs i upphandlingsarbetet.

Vem är du?

Vi tror du är en mål- och leveransinriktad person som har en god förmåga att åskådliggöra upphandlings- och inköpsfrågor för kommunkoncernerna. För att lyckas i rollen behöver du kunna samarbeta och kommunicera på ett tydligt, pedagogiskt och ödmjukt sätt som skapar förtroendefulla relationer med våra medlemskommuners verksamheter. Som person är du tillmötesgående och visar vilja och skicklighet att hjälpa andra med att leverera snabba kvalitativa lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

B-körkort är ett krav då bilkörning ingår i tjänsten eftersom våra verksamheter är utspridda i de olika medlemskommunerna.

Intresserad? Tveka inte utan skicka in din ansökan redan idag!

Välkommen med din ansökan!

 

Frågor? 

Upplysningar om innehåll i tjänsten lämnas av Anders Melkersson, tel. 0221-670081 och Maria Söderberg, tel. 0221-670083.

Upplysningar om innehåll i tjänsten avseende kost, lämnas av Eva Edin, tel. 073-6995001 och Felipe Rivera, tel. 0227-600175.

 

Villkor

När du skickar in din ansökan godkänner och samtycker du till att Västra Mälardalens Kommunalförbund behandlar dina personuppgifter enligt GDPR.

Vi undanber oss bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Västra Mälardalens Kommunalförbund ger medlemskommunerna Köping, Arboga, Kungsör och Surahammar med tillhörande kommunala bolag och förbund service och support inom bland annat lön, krisberedskap, upphandling, IT och telefoni. Förbundet har totalt cirka 70 anställda inom administrationen.

Vår värdegrund innebär att alla medarbetare ska känna stolthet i att arbeta i Västra Mälardalen kommunalförbund. Det når vi genom att visa respekt för varandra, engagemang, ha uppdragsgivarna i fokus och att allas gemensamma insatser bidrar till ett gott resultat för helheten.


Referensnummer 2022/67
Sista ansökningsdag: 2022-04-03

Kontakt
Avdelningschef Anders Melkersson, 0221-67 00 81
Facklig företrädare
Vision Hillevi Tammaru , 0221-67 00 33

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb