Upphandlare med inriktning juridik till Upphandling och inköp

Om arbetsplatsen

Linköpings kommun köper varor, tjänster och entreprenader för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling.

Upphandling och inköp har för tillfället 12 medarbetare som sköter upphandlingar, e-handel och samordnad varudistribution. Enheten befinner sig i en expansiv utvecklingsfas där du får möjlighet att vara med och påverka vår utveckling. Vårt team behöver nu ytterligare en upphandlare med juridisk kompetens.

Du kommer till en arbetsplats där vi i hög grad arbetar tillsammans för gemensam utveckling. Vi stöttar varandra med våra olika kompetenser och erfarenheter för att leverera hög kvalitet, må bra och ha roligt på jobbet.

Placeringen är nybyggda lokaler på Kerstingatan 2 i Ebbepark, en ny stadsdel där innovativa och sociala miljöer växer fram med närhet till naturen.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare i Linköpings kommun drivs du av att göra en god affär där verksamheten får kvalitet till rätt pris samtidigt som du ser till att affären bidrar till en social och ekologisk hållbar utveckling. För att uppnå detta samverkar du med kravställare och olika expertfunktioner företrädesvis från kommunens förvaltningar.

Du har en styrande, konsultativ och stödjande roll gentemot verksamheterna. Arbetet kräver taktiskt och strategiskt tankesätt samt en hög grad av affärsmässighet. Du kommer i rollen som upphandlare att göra flera olika typer av upphandlingar av främst tjänster.

Om du som söker är jurist ingår det även i tjänsten att arbeta med juridiska frågor, såsom hantera överprövningar, hålla sig uppdaterad inom rättsutveckling och vara juridiskt bollplank inom enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är jurist eller affärsjurist, alternativt har annan jämförbar utbildning eller flerårig arbetslivserfarenhet inom offentlig upphandling. Har du utbildning inom offentlig upphandling (LOU) ser vi det som meriterande. Vi ser det även som önskvärt att du har upphandlingserfarenhet, gärna kopplat till LOU.

Du har god förmåga att uttala dig på svenska i tal och skrift då du kommer formulera tydliga krav mot anbudsgivare. Förmåga att hantera kalkylprogram och ordbehandlingsprogram är ett krav och erfarenhet av e-upphandlingsverktyg är meriterande.

Som upphandlare är du trygg och stabil och har mod att agera efter din övertygelse. Du har god förståelse för hur människor tar till sig budskap och anpassar med tydlighet information till mottagaren. Du är självgående och har lätt för att skapa kontakter och är social och utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang. Strukturerad, planerad och organiserad är egenskaper som beskriver dig som person och du arbetar utifrån ett serviceinrikat synsätt. Du är väl insatt i upphandlingsarbete, där din förståelse för de fackmässiga termerna i arbetet är särskilt bra och du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

I rekryteringen kommer vi att använda oss av tester.

Information om tjänsten

Tillträde: 22/8 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8894l


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb