Upphandlare med IT-intresse till Gävle kommun

Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av IT och har erfarenhet av upphandlingar?
Vi söker nu en upphandlare med IT-inriktning. Du behöver inte ha erfarenhet av IT-upphandlingar sedan tidigare, vi hjälper dig! Tjänsten är en nyetablering och ett samarbete mellan IT- och utvecklingsavdelningen samt inköp- och upphandlingsenheten på Gävle Kommun. Tillsammans gör vi Gävle effektivt!

Som IT-upphandlare kommer du att självständigt få planera, leda och genomföra upphandlingar och större förnyade konkurrensutsättningar relaterade till IT-området för Gävle kommun och kommunkoncernen. Det kan vara allt från hårdvara till verksamhetssystem, licenser eller konsulttjänster. Saknar du erfarenhet av IT-upphandling? Hos oss kommer du att få ingå i ett öppet och härligt team med andra upphandlare samt arbeta i nära samverkan med andra som gärna hjälper dig att bli vår specialist inom IT-upphandling. Därför behöver tycka om att samarbeta och vara duktig på att skapa relationer för att trivas hos oss. Arbetet innebär även tids- och resursplanering, vilket ställer krav på att du är strukturerad och har god analytisk förmåga. Vidare kommer du att få ge stöd till medarbetare inom inköp, upphandling samt upphandlingsjuridiska frågor. Detta innebär att du behöver tycka om att arbeta i en konsultativ roll och vara duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi söker dig som

Du har högskole-/universitetsexamen alternativt läst på yrkeshögskola inom industriell ekonomi, inköp, juridik eller annan inriktning alternativt har motsvarande erfarenhet. Viktigast av allt är att du har erfarenhet av att driva upphandlingsprojekt och har god förståelse av LOU (lagen om offentlig upphandling). Du behöver även ha generella kunskaper om IT-system och god teknisk förståelse.

Det är meriterande om du har erfarenhet av IT-upphandlingar. Likaså om du har arbetat i en politiskt styrd organisation.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad
för Gävleborna, idag och imorgon.​

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd
har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Styrning och stöd Gävle har ansvaret för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå nära politiken. Våra medarbetare jobbar med helheten och samordnar arbetet som är gemensamt för alla sektorer inom Gävle kommun.
Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

Inköp- och upphandlingsenheten är en del av Näringslivsavdelningen i Gävle kommun och ansvarar för att tillsammans med näringslivsenheten möta näringslivet för att sprida kunskap om kommunens inköps- och upphandlingsverksamhet. I enhetens uppdrag ingår bland annat att ansvara för att leda, driva och utveckla primärkommunens gemensamma inköpsprocess och nödvändiga systemstöd för kommunen.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansök senast: 2022-04-17
Referensnummer: C77819

Kontaktperson
Kristina Viik
T.f. enhetschef
E-post: kristina.viik@gavle.se

Fackliga företrädare
Maud Gunnarsson. Vision, Telefon: 026-17 92 37

Anders Selander, Akavia, Telefon: 026-17 98 30

Sara Lasell, Akademikerförbundet SSR, Telefon: 026 – 178926

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb