Upphandlare med vilja att göra goda affärer till Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun en driven upphandlare som vill vara med och utveckla arbetet gällande upphandling och inköp tillsammans med oss på upphandlingsenheten!

Hos oss får du möjlighet att komma in i ett glatt gäng och i ett spännande läge där vi tillsammans bygger en upphandlingsenhet för framtiden. Tillsammans tar vi ett gemensamt ansvar för att nå våra mål.

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

Om Upphandlingsenheten

Hos oss blir du en del av ett team som består av två upphandlare och en upphandlingschef. Du kommer självständigt att få genomföra upphandlingar utifrån gällande lagar, regler och policy och ta ansvar för hela processen från planering av upphandling till uppföljning av avtal. Laholms kommuns upphandlingsenhet är centralt placerad på kommunstyrelsens förvaltning i Stadshuset.

Hos oss finns det stora möjligheter till utveckling inom upphandlingsområdet och du kommer få möjligheten att arbeta med upphandlingar som rör områdena varor, tjänster, IT och entreprenader.

I denna tjänst tar vi hänsyn till sökandes önskemål och tidigare erfarenhet.

I vår utveckling ingår bland annat att arbeta med förbättrad avtalstrohet, uppdatering av avtalsvillkor och genomföra kvalitetssäkrade upphandlingar med affärsfokus.

I Laholms kommun arbetar vi med upphandling inom kommunkoncernen och du kommer även vara delaktig i det fortsatta samarbetet mellan kommunen och dess bolag.

Hos oss har du även chansen att vara med på vår kommande resa vid införandet av e-handelssystem.

Arbetsuppgifter

Rollen som upphandlare är ett självständigt och affärsmässigt arbete med verksamhetsfokus.

Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av:

  • Att leda och genomföra upphandlingar och ta ansvar för hela upphandlingsprocessen inklusive marknadsanalys, strategiarbete, överprövning och avtalsförvaltning.
  • Att ge råd och stöd i upphandlings- och avropsfrågor.
  • Att utbilda och informera om inköps- och upphandlingsfrågor.
  • Att vara systemadministratör och förvaltning av upphandlingsverktyget.

I din roll kommer du att agera projektledare och hålla samman hela processen. Då arbetet är förenat med många kontakter både internt och externt är det viktigt att du agerar professionellt, affärsmässigt samt har förmåga att kommunicera och samarbeta på ett förtroendefullt sätt.

Du kommer även att medverka i nätverk tillsammans med de övriga kommunerna och regionen i Halland.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom juridik, ekonomi, teknik eller annan utbildning som enligt arbetsgivaren bedöms som lämplig för tjänsten.

Vi ser gärna att du har några års dokumenterad erfarenhet av att självständigt driva och genomföra upphandlingar enligt LOU. Du har tidigare erfarenhet av elektroniskt upphandlingsverktyg och uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Vi söker dig som är drivande och affärsmässig med fokus på kvalité och effektivitet i upphandlingar kopplat till resultatet i verksamhetens utförande. Du ska arbeta självständigt, kunna samverka med andra, vara lösningsfokuserad och flexibel. Arbetet kräver att du är serviceinriktad och analytisk.

För att lyckas i ditt arbete krävs att du har ett strukturerat arbetssätt och är van vid att ha flera projekt på gång samtidigt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandling av IT eller bygg och anläggningsentreprenader.

Vi kommer att fästa mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar ett personligt brev, CV.

Ange löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid
Anställning kan komma att inledas med provanställning.

Tillträdesdagen: Enligt överenskommelse

Lön: Enligt överenskommelse

Upplysningar
Christopher Brand, Upphandlingschef, 079-065 45 81

Fackliga upplysningar
Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag
2021-03-20

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande

Referenser
Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

Information till annonssäljare
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.


Sista ansökningsdag
2021-03-20

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb