Upphandlare och inköpsstrateg till Varberg fastighets AB

Varberg växer – vill du vara med och utveckla staden tillsammans med oss? VFAB är inne i en spännande utvecklingsfas och vi söker två nya kollegor inom inköp och upphandling.

Hur är det att jobba på VFAB

Hos oss får du arbeta i en organisation som satsar framåt, vill utvecklas och skapa en hållbar framtid. Du blir en del i ett kunnigt, ambitiöst och prestigelöst team där vi delar med oss av våra erfarenheter för att bidra till varandras framgång.

Din utveckling är viktig för oss och vi arbetar därför med individuella utvecklingsplaner, med fokus på hur din och bolaget utveckling ska gå hand i hand. Exakt hur din resa kommer att se ut är mycket upp till dig själv och din initiativförmåga. Tillsammans bygger vi en trevlig arbetsplats, där alla är med och bidrar.

Inköpare och upphandlare kommer att arbeta tätt tillsammans likväl som det är roller som har mycket kontakt med alla i bolaget. Båda tjänsterna är placerade på ekonomiavdelningen som är en är en stöd- och expertfunktion som hanterar bolagets frågor inom styrning, redovisning, uppföljning, inköp och verksamhetsutveckling – med ett särskilt fokus på bolagets lönsamhet. Båda tjänsterna rapporterar direkt till ekonomichef.

Är du vår nya upphandlare

Rollen som upphandlare med inriktning mot entreprenad är en ny operativ roll där du kommer ha möjlighet att påverka innehållet av tjänsten. I arbetet så genomför du upphandlingar i enlighet med bolagets upphandlingsplan. Den största delen omfattar entreprenadupphandlingar vilka görs i samarbete med kollegorna inom byggprojekt. Du har också en stödjande funktion där du hjälper till att utforma allt ifrån kravspecifikationer till förfrågningsunderlag samt kvalitetssäkrar desamma samtidigt som du kontrollerar att leverantörer uppfyller ställda krav innan avtalstecknande.

Som kunnig inom Lagen om Offentlig Upphandling (LOU) så ingår att tillsammans med inköpsansvarig internutbilda samt vara behjälplig med tolkningar gällande avtal samt avrop. Du kommer också representera bolaget i referensgrupper för koncerngemensamma upphandlingar. Du är också superanvändare i vårt upphandlingssystem.

Kvalifikationer – upphandlare

Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område, exempelvis ekonomi, juridik eller teknologi. Du har tidigare erfarenhet från inköp och upphandling från offentlig sektor. Erfarenhet från bygg och fastighetsbranschen är meriterande.

För att lyckas behöver du värdesätta samarbete, dialog och ha förmågan att fatta egna beslut. Du har lätt för att skapa förtroendefulla och långsiktiga relationer samt anstränger dig för att hitta affärsmässiga lösningar, hjälpa andra och skapa mervärde.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Är du vår nya inköpsstrateg

Rollen som inköpsstrateg är under omformning där du kommer ha stor möjlighet att påverka innehållet samt tillsammans med ansvariga chefer bygga upp forum för att stödja inköpsprocessen. Du är bolagets sakkunnig inom Lagen om Offentlig Upphandling (LOU) och entreprenadrätten samt ansvarig för bolagets riktlinjer för upphandlingar och årliga upphandlingsplan.

I rollen ingår att genomföra behovs- och marknadsanalyser där en stor del av arbetet kommer handla om att ha kontinuerlig kontakt och uppföljning av nuvarande och potentiella leverantörer med tillhörande avtalsförhandlingar. Du ansvarar för att driva utveckling och efterlevnad av inköpsprocessen samt tar fram beslutsunderlag till ledningen – här bidrar du som inköpsstrateg till mer effektivitet och lägre totalkostnad.

Utöver det strategiska arbetet kommer du arbeta operativt med att stödja våra projektledare och affärsutvecklare med inköp i våra entreprenader. I arbetet ingår också att säkerställa bolagets arbete kring antikorruption och avtalstrohet. Du deltar också i den koncerngemensamma upphandlingsstrategiska gruppen.

Kvalifikationer – inköpstrateg

Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område, exempelvis ekonomi eller juridik. Du har flerårig erfarenhet från inköp och upphandling från offentlig sektor samt entreprenadrätt. Erfarenhet från bygg och fastighetsbranschen är meriterande.

För att lyckas behöver du värdesätta samarbete, dialog och ha förmågan att fatta egna beslut. Du har lätt för att skapa förtroendefulla och långsiktiga relationer samt anstränger dig för att hitta affärsmässiga lösningar, hjälpa andra och skapa mervärde.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Vårt uppdrag

Vi är närmare 40 engagerade medarbetare som har i uppgift att medverka till utvecklingen av Varbergs kommun – Västkustens kreativa mittpunkt, genom att bygga, utveckla och förvalta samhällsnyttiga och attraktiva fastigheter, samt bedriva parkeringsverksamhet genom våra parkeringshus.

Urval och intervjuer sker löpande

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Placeringsort: Varberg
  • Omfattning: Heltid med flextidsavtal
  • Tillträde: Enligt överenskommelse
  • Sista ansökningsdatum: 2022-05-15, urval och intervjuer kan komma att göras löpande

Välkommen med din ansökan till: vfabrekrytering@varberg.se Ange referens: Upphandlare eller inköpsstrateg, beroende på vilken tjänst du söker.

För frågor kring tjänsten kontakta: Patrik Linné, ekonomichef, patrik.linne@varberg.se, 0340-50 60 18

Spontanansökan

På VFAB är vi personer som arbetar inom byggprojektledning, fastighetsförvaltning, utveckling, ekonomi, hållbarhet och kommunikation – för att nämna några. Hos oss är arbetsdagarna omväxlande och vi får vara kreativa och utvecklas i en av landets vackraste och snabbast växande kommuner. Har vi inga lediga tjänster som passar dig just nu? Då är du varmt välkommen med en spontanansökan. Skicka in dina uppgifter till vfabrekrytering@varberg.se.


Sista ansökningsdag: 2022-05-15

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb