Upphandlare, Region Stockholm, Vårdrelaterade tjänster

VI SÖKER UPPHANDLARE!

VILL DU VARA MED OCH UPPHANDLA NÅGRA AV REGION STOCKHOLMS STÖRSTA VÅRDTJÄNSTAVTAL?

Trivs du med stort eget ansvar, med flexibilitet och med utveckling?

Inspireras du av att tänka nytt, göra goda affärer och skapa mervärde för skattepengarna?

Att bli ”Sveriges bästa offentliga inköpsorganisation” är vårt mål, vill du vara med på resan?

Är svaren Ja? Då ska du komma och arbeta med oss!

Om tjänsterna

Upphandlingsavdelningen levererar stödtjänster till Region Stockholms övriga nämnder och bolag. Hos oss samlas därför kompetens och erfarenhet inom områdena inköp, upphandlingar och avtal.

Det är Hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) som ansvarar för att det finns ett utbud av vårdtjänster som svarar för befolkningens behov. För de vårdtjänster som upphandlas enligt LOU bistår vi på upphandlingsavdelningen med upphandlingsstöd. Exempel på vårdtjänster som finns i nämndens preliminära upphandlingsplan, för de kommande tre åren, är – vård vid Sankt Görans sjukhus, flertalet närakuter, psykiatrisk specialistvård för vuxna och medicinsk radiologi.

I ditt dagliga arbete kommer du att ha kontaktytor inom och utanför Region Stockholm vilket gör att du behöver vara en lyhörd och kommunikativ person. Det är viktigt att du tycker om att jobba i större team (bestående av jurister, avtalsförvaltare och andra specialister) och är bra på att bygga relationer. Som upphandlare av vårdtjänster kommer du att vara en viktig del i Hälso- och sjukvårdsförvaltningens (HSF) upphandlingar, HSF är också din viktigaste kund som du kommer att ha en daglig kontakt med.

I ditt arbete är du en nyckelperson genom hela upphandlingsprocessen och den som är den sakkunnig i upphandlingsfrågor. Du driver arbetet självständigt och affärsmässigt i nära samarbete med andra, du har verkligen en strategiskt viktig roll genom hela processen.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomi, inköp eller logistik, eller annan för rollen relevant utbildning, och minst fem års erfarenhet av kvalificerat upphandlingsarbete inom offentlig sektor. Du har även mycket goda kunskaper om lagen om offentlig upphandling (LOU).

Meriterande är erfarenhet av att upphandla hälso- och sjukvårdstjänster eller sociala tjänster, inköpsmetodik, utvärderings- och prismodeller samt projektmetodik. Att du har goda kunskaper i Excel och PowerPoint ser vi som en självklarhet, liksom att du har en generellt god systemvana. Det underlättar om du har vana av att arbeta med Tendsign, Avantra eller liknande system.

Personliga egenskaper

Som person har du ett affärsmässigt sinnelag, är nyfiken, kreativ och analytisk. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig. Du kan ta ett självständigt ansvar för ditt arbetsområde och har lätt för att tala inför, och koordinera, en ibland ganska stor grupp experter och andra verksamhetsrepresentanter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, och vi uppskattar ärlighet och social kompetens. Prestigelöshet, noggrannhet med ordning och reda är viktigt i dessa roller samt förstås att du kan samverka och skapa goda relationer.

Du efterlever Region Stockholms värderingar som är; Öppenhet, Kompetens, Pålitlighet, Samverkan.

Övrig information

Intervjuer sker löpande.

Kontaktperson är Ulrika Strömberg, Enhetschef Läkemedel och vårdrelaterade tjänster på upphandlingsavdelningen.


Referensnummer: 2022/3172

Sista ansökningsdag: 2022-05-10

Kontakt
Ulrika Strömberg, 0724-673814
Facklig företrädare
Heléne Söderholm, Vision , 08-12314054
Linnea Petterson, SACO , 08-12313142
Thérése Juvall, Akademikerförbundet , 08-12313942

Sista ansökningsdag: 2022-05-10

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb