Upphandlare till Eskilstuna kommun

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta i en utvecklingsinriktad miljö där just du är med och gör skillnad för våra medborgare inom Eskilstuna kommun? Nu söker vi vår nästa upphandlare till oss på upphandlingsenheten. Är det dig vi söker?

Upphandlingsenheten tillhör Serviceförvaltningen och ska bidra till största möjliga nytta för Eskilstuna kommuns invånare genom att hjälpa och styra kommunens verksamheter att göra smarta, kostnadseffektiva och hållbara inköp av produkter och tjänster. På upphandlingsenheten arbetar vi med strategiframtagning, upphandling, uppföljning, utveckling och hållbarhet i hela inköpsprocessen och vi har också ansvar för kommunens e-handel.

Vår arbetsgrupp består av enhetschef, elva upphandlare, två inköpare, inköpscontroller, e-handelsförvaltare, hållbarhetssamordnare, produktsamordnare och administratör. Enhetens upphandlare är indelade i tre olika grupper: tjänster, produkter och livsmedel samt IT och digitalisering.

Här kommer du till en arbetsplats med härligt arbetsklimat med många kompetenta kollegor. Du kommer tillhöra ett prestigelöst team med stort engagemang och driv. Vi arbetar ständigt med förbättring och utveckling av verksamheten och inköpsaffärerna men vi vill mer!

Vi arbetar i lokaler nära resecentrum i Eskilstuna med goda möjligheter till pendling för den som önskar. Vi erbjuder friskvårdsbidrag och flextid.

Arbetsuppgifter

I rollen som upphandlare arbetar du med att:

  • Driva och genomföra upphandlingsprojekt (i samarbete med beställare, referensgrupper, jurister, hållbarhetsutvecklare m.fl.) innehållande marknadsanalyser, marknadsdialoger, förstudier, sammanställande av upphandlingsdokument samt anbudsutvärdering och kontraktsskrivning.
  • Vara ett konsultativt stöd till kunder i kommunens förvaltningar och bolag.
  • Följa upp och målstyra ingångna kontrakt tillsammans med både leverantörer och förvaltningar.
  • Tillsammans med övriga medarbetare på upphandlingsfunktionen förbättra upphandlings- och inköpsprocesserna.

Eskilstuna kommunkoncern inför kategoristyrt arbetssätt för inköp och många upphandlare kommer också på sikt att fungera som kategoriledare för en eller flera inköpskategorier i koncernen.

Just nu söker vi en upphandlare som primärt ska arbeta som upphandlare/kategoriledare för olika slags tjänster som kommunen behöver köpa. Det finns goda möjligheter att arbeta med och utvecklas inom det område som intresserar dig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning med relevant inriktning (t.ex. inom ekonomi eller juridik). Om du saknar utbildning krävs att du har flerårig erfarenhet av arbete inom offentlig upphandling eller strategiskt inköp.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
  • Mycket goda kunskaper i Officepaketet.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av kategoristyrt inköpsarbete.
  • Arbetat i en politiskt styrd organisation.
  • Erfarenhet av offentlig upphandling.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna för att både lyckas och trivas i rollen. Du som upphandlare och kategoriledare har ett affärsmässigt arbetssätt, är trygg i dig själv och har förmågan att arbeta självständigt med dina arbetsuppgifter. Du har lätt för att hålla en god kundkontakt och en förmåga att leverera service. För att lyckas i rollen krävs det att du är flexibel, kan motivera andra och är kreativ.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta oss.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning, Heltid

Övrigt

Vill du vara med och leda vägen? Vi erbjuder en arbetsplats som går före och leder vägen i en av Sveriges mest hållbara kommuner. Tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare är du med och utvecklar Eskilstuna genom goda hållbara möten, vägledning och service. Genom ett aktivt och modigt medarbetarskap samt ett tillitsfullt och engagerat ledarskap är du med och driver förändring. Du gör skillnad för människor varje dag. Vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D. Märk din ansökan med Rekryteringsenheten och annonsens referensnummer.

Kontakt

Pauline Tholin, Rekryteringskonsult,  016-710 60 77


Sista ansökningsdag: 2022-02-13

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: 1

Referensnummer: 7148

Kontakt: Pauline Tholin,  rekry­terings­konsult,  016-710 60 77

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb