Upphandlare till Gävle kommun

Arbetsbeskrivning

Gävle kommun växer med ökat fokus på näringsliv och upphandlingsfrågor. Vill du vara med och utveckla vår inköp- och upphandlingsprocess tillsammans med oss? Välkommen till en arbetsplats som har ett öppet klimat där vi lyfter varandras idéer och arbetar tvärfunktionellt. Tillsammans gör vi Gävle affärsmässigt!

Som upphandlare hos oss kommer du att få ingå i ett team med andra upphandlare och arbeta i nära samverkan med övriga delar av organisationen. Arbetet innebär även att du självständigt kommer att få planera, leda och genomföra upphandlingar av varor och tjänster inom Gävle kommun och kommunkoncernens verksamhetsområden. Det innebär att tids- och resursplanera upphandlingar, leda referensgruppsarbeten och säkra kravställningar på ett effektivt sätt. Du kommer även att få genomföra annonseringar, utvärderingar och tilldelningar, Vidare kommer du att få arbeta med att ge stöd till medarbetare i direktupphandling och stöd samt utbildning inom inköp, upphandling, LOU och juridiska frågor. Eftersom arbetet innebär att arbeta i en konsultativ roll med många kontaktytor behöver du trivas med att samarbeta med andra och ha lätt för att bygga relationer med såväl externa som interna kontakter. Låter det här som dig? Då kan du vara personen vi söker!

Vi söker dig som

Du har högskole-/universitetsexamen alternativt yrkeshögskola inom industriell ekonomi, juridik, inköp eller annan utbildning alternativt motsvarande erfarenhet.

Du har erfarenhet av att driva upphandlingsprojekt och har goda kunskaper i LOU (lagen om offentlig upphandling).

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad för Gävleborna, idag och imorgon.​

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd
har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Om arbetsplatsen

Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Styrning och stöd Gävle har ansvaret för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå nära politiken. Våra medarbetare jobbar med helheten och samordnar arbetet som är gemensamt för alla sektorer inom Gävle kommun.
Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

Inköp- och upphandlingsenheten är en del av Näringslivsavdelningen i Gävle kommun och ansvarar för att tillsammans med näringslivsenheten möta näringslivet för att sprida kunskap om kommunens inköps- och upphandlingsverksamhet. I enhetens uppdrag ingår bland annat att ansvara för att leda, driva och utveckla primärkommunens gemensamma inköpsprocess och nödvändiga systemstöd för kommunen.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansök senast: 2022-04-17
Referensnummer: C77817

Kontaktperson
Kristina Viik
T.f. enhetschef
E-post: kristina.viik@gavle.se

Fackliga företrädare
Maud Gunnarsson. Vision, Telefon: 026-17 92 37

Anders Selander, Akavia, Telefon: 026-17 98 30

Sara Lasell, Akademikerförbundet SSR, Telefon: 026 – 178926

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb