Upphandlare till inköpsenheten i Täby kommun

Nu söker vi en upphandlare som ska förstärka vår inköpsenhet.

Du kommer ingå i den centrala inköpsenheten som består av 11 kompetenta och trevliga kollegor samt inköpschef. Vår målsättning är att arbeta kategoristyrt med inköp och vi kommer under våren att påbörja ett pilotprojekt.

Du kommer tillsammans med ytterligare två kollegor att till största del arbeta med inköp inom kategorin bygg- och anläggningstjänster. Inom denna kategori upphandlas i huvudsak bygg- och anläggningsentreprenader, driftentreprenader och tjänster.

Du kommer till största del att upphandla tjänster och konsulter relaterade till bygg- och anläggningsområdet och genomföra avrop från befintliga ramavtal, arbetet kommer att ske faktabaserat och tvärfunktionellt.

I rollen som upphandlare leder du upphandlingsprocessen och genomför upphandlingar i samverkan med verksamheten. Att genomföra analyser så som inköpsanalyser, behovsanalyser och marknadsanalyser i anslutning till en kategori eller en enskild upphandling kommer att vara en viktig del av ditt arbete. Du kommer att delta i inköpsenhetens uppdrag genom att vara motorn för att uppnå strategiska mål, arbeta med utveckling och implementering av arbetssätt mm.

Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av att:

• Leda upphandlingsprocessen och genomföra upphandlingar och avrop i samverkan med verksamheten
• Genomföra analyser så som inköpsanalyser, behovsanalyser, marknadsanalyser etc.
• Utveckla kommunens arbete kring inköp
• Ge stöd och råd i upphandlings- och avropsfrågor

Vem är du?

• Du har en relevant utbildning för tjänsten, gärna en högskoleutbildning inom juridik, ekonomi eller annan motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig
• God erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar från ax till limpa
• God kunskap om gällande upphandlingslagstiftning
• Du talar och skriver svenska obehindrat

Som person är du flexibel i ditt förhållningssätt och trivs med att samarbeta med andra. Du har förmågan att agera på en strategisk nivå samt arbetar mål- och resultatinriktat. För att lyckas i rollen krävs det också att du har ett strukturerat, analytiskt och lösningsorienterat arbetssätt. Är du, utöver allt ovan, en team-människa som är lyhörd och kommunikativ. Ja, då kan du vara den vi söker!

Om Täby kommun

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

På kommunledningskontoret finns de centrala ledningsresurserna och det administrativa stödet till kommunens verksamhetsområden som till exempel ekonomi, utredning, HR och kommunikation. Vi samordnar och driver övergripande utveckling och ansvarar för strategier, riktlinjer och verktyg.

Inköpsenheten verkar för en strategisk och hållbar hantering av kommunens resurser genom en effektiv inköpsprocess där leverantörsdialog, behovs- och marknadsanalys samt avtalsförvaltning ska ha en central roll.

Vårt uppdrag är att i samverkan med verksamheterna säkerställa att anskaffningar sker enligt gällande lagstiftning och kommunens mål och riktlinjer. Vi arbetar faktabaserat och tvärfunktionellt tillsammans med verksamheterna för att skapa effektivitet och största möjliga affärsvärde för kommunen.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Täby kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning. Sista ansökningsdag är 2021- 01-13. Urval sker löpande så kom in med din ansökan redan idag!
Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

På vår hemsida www.taby.se kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun.

Fackliga representanter:

Linda-Marie Palm Vision, 08-55 55 90 00, lindamarie.palm@taby.se

Helen Klockare, SACO, 08-555 590 00, helen.klockare@taby.se


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb