Upphandlare till KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stödja universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Som upphandlare kommer du att tillhöra upphandlingsgruppen inom Ekonomiavdelningen inom GVS. Gruppen består av ca 15 medarbetare. Upphandlingsgruppen är regelskapande, rådgivande, samordnande och utvärderande gentemot verksamheten i upphandlingsfrågor. Upphandlingsgruppens ansvarsområden är upphandling, system för e-handel och avtalsuppföljning. Gruppen ansvarar bland annat för genomförande av samtliga upphandlingar på KTH där värdet på upphandlingen överstiger direktupphandlingsgränsen, KTH:s e-handel, överprövningsärenden i upphandlingar och avtalsuppföljning. Inom gruppen ligger också det operativa ansvaret för inköpssamordning inom GVS.

Upphandlingsgruppen leds av KTH:s Upphandlingschef och placering för tjänsten är vid KTH Campus Valhallavägen i Stockholm.

Arbetsuppgifter

KTH söker två upphandlare som kommer att arbeta med KTH:s upphandlingar. Det vi behöver förstärka upphandlingsgruppen med är dig som har erfarenhet och intresse av upphandling av lokalrelaterade varor och tjänster, entreprenader och/eller verksamhetsrelaterade IT-produkter, system eller tjänster. Upphandlingar inom andra områden kommer att förekomma. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen, från planering och analys till avtalsskrivning och avtalsuppföljning.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Genomföra alla typer av upphandlingar, främst direktivstyrda, samt avrop
 • Delta i förstudier och kravställning inför upphandlingar, skriva och granska upphandlingsdokument, annonsera upphandlingar samt utvärdera inkomna anbud
 • Förvalta avtal samt kontakter med KTH:s beställare och leverantörer
 • Förvalta och bistå i arbetet med implementering i KTH:s e-handelssystem

Vi erbjuder

 • Stora möjligheter att utveckla din kompetens inom offentlig upphandling i en spännande och komplex verksamhet
 • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
 • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

 • Avklarad högskole- eller YH-utbildning inom relevant inriktning, exempelvis inköp/upphandling, ekonomi, juridik, ingenjör, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Minst 2 års erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar inom offentlig sektor
 • Goda kunskaper i LOU (Lagen om offentlig upphandling)
 • Erfarenhet av att arbeta i upphandlingsverktyg (KTH använder TendSign)
 • Goda kunskaper i Office-paketet
 • Uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet

Meriterande

 • Projektledning och erfarenhet av upphandling av lokal/fastighet eller verksamhetsrelaterade IT-tjänster/system samt konsulttjänster

För att lyckas i rollen är du ansvarstagande, strukturerad samt har en proaktiv och problemlösande approach till ditt arbete. Du har lätt för att sätta dig in i en komplex verksamhet, är serviceinriktad och kan skapa relationer och samarbeta med olika typer av yrkesgrupper, t.ex. med fastighets- och IT-avdelningen, andra lärosäten, sakkunniga och leverantörer.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen

Anställningen inleds med sex månaders provanställning och gäller tillsvidare enligt avtal.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 


Antal lediga befattningar: 2

Referensnummer: VP-2022-0182

Kontakt
Martina Obiols, martina.obiols@academicwork.se

Sista ansökningsdag: 2022-05-30

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb