Upphandlare till Malmö stad – en till sektionen Varor och en till sektionen Tjänster

Arbetsuppgifter

Du ska som självständig projektledare bistå organisationen i olika typer av upphandlingar genom hela processen, vilket i regel innefattar behovsanalys, marknadsanalys, upphandlingsstrategi och upphandlingsarbete. Arbetet innefattar också en aktiv och kontinuerlig avtalsuppföljning.

Du kommer ansvara för att upphandlingsprojekt och avtalsuppföljning sker affärsstrategiskt med en innovativ och strukturerad ansats. I rollen som upphandlare fungerar du också som stöd till verksamheterna i upphandlingsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi/juridik eller annat område som är relevant för uppdraget. Det är meriterande om du har erfarenhet av strategiskt inköp och/eller offentlig upphandling.

Arbetsuppgifterna som upphandlare förutsätter en förmåga att leda sig själv och andra i de projekt man driver och ansvarar för. Du bör vara noggrann, strukturerad och analytisk med förmåga att omsätta analyser och mål i strategiska affärsupplägg vilket möjliggör utveckling, effektivisering och besparingsmöjligheter i stadens upphandlingar och avtal.

För att nå framgång i rollen bör du vara lösningsfokuserad och pragmatisk. Du är intresserad av din omvärld och föreslår ständiga förbättringar inom ditt ansvarsområde. Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga. Arbetsuppgifterna förutsätter att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt, hålla möten och ibland även genomföra presentationer inför publik.

Upphandlingsarbetet kräver samarbete med olika funktioner och du ska ha både vilja och god förmåga att underhålla och utveckla relationer med kollegor, beställare, leverantörer och andra intressenter. Upphandlingsarbetet består av personer med olika erfarenheter och kompetensprofiler. Vi eftersträvar prestigelöshet där vi delar med oss av erfarenheter och utvecklas tillsammans.

För tjänsten inom sektionen Varor: Då merparten av varusektionens avtal finns i stadens e-handelssystem är det meriterande om du har erfarenhet av e-handel och driva utvecklingsarbete inom detta område.

För tjänsten inom sektionen Tjänster: Upphandlaren kommer att ansvara för avtalsområdet Säkerhet, varför det är meriterande med tidigare kunskap eller erfarenhet inom säkerhetsområdet.

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i urvalsarbetet.

Om arbetsplatsen

Upphandlingsenheten, som är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret, har ett övergripande ansvar att vägleda all upphandlingsverksamhet i Malmö stad och dess bolag. Enheten ansvarar för genomförande av kommunövergripande ramavtal men arbetar även med förvaltningsspecifika upphandlingsärenden.

Upphandlingsenheten består i dagsläget av totalt 35 medarbetare varav de flesta är upphandlare med självständigt ansvar för specifika avtalsområden.

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam miljö. Upphandlingsenheten består av engagerade, drivna och kompetenta medarbetare och du ges möjlighet till inspirerande kollegial arbetsmiljö med löpande kompetensutveckling inom relevanta områden. Vi sitter i centrala Malmö med bara fem minuters promenad till tåget och busstationer vid Triangeln. Här finns både affärer och lunchrestauranger alldeles runt hörnet.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifirerar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling – alltid med Malmös bästa för ögonen. Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo,verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Om tjänsten

Ansök senast:
18 april 2022

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Omfattning:
Heltid

Referensnummer:
20220847

Kontakt

Annika Hjort
Sektionschef – Varor
annika.hjort@malmo.se
070-9955286

Cecilia Carlander
Sektionschef – Tjänster
cecilia.carlander@malmo.se
0708-131274

Tomas Hansson
Vision
tomas.hansson@malmo.se
0734-131274

Åsa Jarlstam
Akavia/Saco
saco@malmo.se
040-345 116

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.


Sista ansökningsdag
18 april

Kontakt
Annika Hjort
Sektionschef – Varor
annika.hjort@malmo.se
070-9955286

Cecilia Carlander
Sektionschef – Tjänster
cecilia.carlander@malmo.se
0708-131274

Tomas Hansson
Vision
tomas.hansson@malmo.se
0734-131274

Åsa Jarlstam
Akavia/Saco
saco@malmo.se
040-345 116

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb