Upphandlare till Naturhistoriska riksmuseet

Om arbetsplatsen

Vill du bli en av oss och bidra till att utveckla en organisation som efter mer än 250 år sjuder av nyfikenhet, upptäckaranda och kreativitet? Vi som arbetar vid Naturhistoriska riksmuseet är stolta över allt det vi åstadkommer. Vi erbjuder en dynamisk miljö där många olika professioner och kompetenser arbetar tillsammans. Museet ansvarar för världsunika naturhistoriska samlingar som ständigt växer och utvecklas. Museet är ett av landets mest populära besöksmål. Här bedrivs framgångsrik forskning och samhällsviktig miljöövervakning. Vi har över elva miljoner föremål i samlingarna, vilka utgör grunden för vår framgångsrika forskning inom geologi, paleontologi, zoologi, botanik samt miljögifters spridning i naturen. Naturhistoriska riksmuseet erbjuder också ett ledande forum för möten mellan forskare och mellan vetenskap och allmänhet.

Tjänsten är placerad vid Enheten för samordning, utredning och förvaltning på Avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen för verksamhetsstöd svarar för processledning och ger service och stöd till hela museet i övergripande styrning och ledning samt i centrala förvaltningsfrågor. I det ligger även att ge stöd till museets medarbetare att tillämpa lagar och avtal. Avdelningen upprätthåller vidare funktioner för lokalförsörjning, säkerhet, ekonomi, personal- och kompetensförsörjning, drift och utveckling av gemensamma IT-stödsystem samt vissa gemensamma administrativa funktioner såsom registratur, arkiv, telefoni och lokalvård.

Enheten för samordning, utredning och förvaltning ansvarar för samordning, utredning och stöd i myndighetsövergripande frågor och processer. Enheten ansvarar vidare för upphandling, inköp, registratur och arkiv, avtalsförvaltning, juridisk förvaltning och dataskyddsfrågor, samordning av verksamhetsplanering, uppföljning och årsredovisning, stöd, samordning och beredning av forskningsrelaterade frågor samt remisshantering. Inköps- och upphandlingsfunktionen består för närvarande av två tjänster; en upphandlare och en inköpare.

Arbetsuppgifter

Som upphandlare samordnar och identifierar du myndighetens behov av upphandling samt planerar och genomför upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling. Du kommer också ansvara för att utveckla inköps- och upphandlingsområdet för myndigheten, vilket bland annat innebär att ta fram styrdokument, rutiner och mallar inom upphandling och inköp. Vidare ingår i rollen att planera och genomföra förnyade konkurrensutsättningar från statliga ramavtal, samt konkurrensutsätta direktupphandlingar enligt Naturhistoriska riksmuseets interna regelverk.
Du förväntas utveckla användandet av myndighetens upphandlingsverktyg gällande direktupphandling, utveckla myndighetens avtalskatalog, hålla interna utbildningar och workshops inom upphandlings- och inköpsområdet samt ge stöd och råd till verksamheten i upphandlings-och inköpsfrågor och avtalsförvaltning. Du kommer även att delta i myndighetens arbete att utveckla e-handel samt bidra till myndighetens miljöarbete (relaterat till inköpsområdet). Arbetet sker i nära samarbete med museets inköpare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av att självständigt planera, bereda, genomföra och följa upp upphandlingar samt göra förnyade konkurrensutsättningar, och direktupphandlingar inom staten. Du har slutförd högskoleexamen med inriktning mot juridik, upphandling, ekonomi, eller annan eftergymnasial yrkesutbildning inom offentlig upphandling som arbetsgivaren bedömer relevant. Genom utbildning och erfarenhet förutsätter vi goda kunskaper inom de lagar och förordningar som gäller vid offentlig upphandling, samt goda kunskaper inom avtalsrätt. Rollen kräver god förmåga att uttrycka sig väl i svenska både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande med erfarenhet av projektledning, EU-upphandling, utvecklingsarbete inom området inköp och upphandling, samt erfarenhet av förvaltning och avtalsuppföljning. Det är även meriterande med slutförd examen inom juridik. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av IT-upphandling/statliga ramavtal inom IT, erfarenhet av förhandlingar och erfarenhet av miljöanpassad inköpsprocess. Det är även en fördel om du har planerat och genomfört utbildningar och workshops inom upphandlingsområdet.

För att vara framgångsrik i arbetet krävs att du är strukturerad och har förmåga att självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är noggrann och ser vad som behöver göras för att nå goda resultat. Du arbetar fokuserat, kan se detaljer i arbetet samt säkerställer att allt blir rätt utfört. Du trivs att skapa och bibehålla goda relationer i verksamheten och delar gärna med dig av din kunskap.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-15
Referensnummer: 2.3.1-129-2022

Kontaktperson

Eric De Groat, Enhetschef, 08-519 551 70

Facklig företrädare

Rebecka O´Neill, OFR/ST, 08-519 540 21

Louise Tenn, Saco-S, 08-519 540 00

Övrigt

Vi ökar kunskapen om naturen och inspirerar till ansvar för vår värld. Vår långsiktiga strävan är att Naturhistoriska riksmuseets anställda ska spegla den mångfald som finns i Sverige. Vi välkomnar alla sökanden oavsett kön, bakgrund, ursprung och funktionsvariation.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.
Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer:  www.nrm.se


Sista ansökningsdag: 2022-05-15

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb