Upphandlare till Partille kommun

Om arbetsplatsen

Partille kommun har idag nära 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Inköp- och upphandlingsenheten, som är en del av kommunstyrelseförvaltningen är centralt placerad och är kommunens specialister avseende upphandling och inköp.
Enheten består av inköpssamordnare, inköpscontroller, upphandlare och inköpschef och är en enhet på kommunens ekonomiavdelning. Enheten är inne i ett mycket intressant expansionsskede och har stora ambitioner för kommunens utveckling av inköp- och upphandling. Målet är att bli en modern inköps- och upphandlingsenhet som aktivt deltar i kommunens utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker en upphandlare som vill vara med och utveckla kommunens inköps- och upphandlingsverksamhet. Din huvudsakliga uppgift är att ansvara för att planera, driva och genomföra upphandlingar åt kommunens verksamheter. Upphandlingarna är av varierande karaktär och omfattar upphandlingar inom alla kommunens verksamhetsområden. verksamhetsområden.

Du stöttar även kommunens förvaltningar i avtals- och upphandlingsfrågor. Tillsammans med enhetens inköpscontroller följer du också upp upphandlade avtal.
I rollen ingår även att medverka i förbättringsarbetet inom funktionen, omvärldsbevakning inom inköps- och upphandlingsorienterade frågor och aktivt bidra till att nå verksamhetens mål. Vi söker dig som drivs av att genom effektfullt upphandlingsarbete nå kommunens mål mot ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbart samhälle för dig och för kommande generationer. Då arbetet med hållbara upphandlingar är under utveckling finns det goda möjligheter för dig att vara med och utveckla det arbetet.

Tjänsten innebär många kontaktytor internt i organisation såväl som externt med leverantörer och samverkansparter varför du som söker denna tjänst behöver ha god samarbetsförmåga med ett pragmatiskt förhållningssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi, juridik, teknik eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har några års erfarenhet av arbete inom offentlig upphandling och av att genomföra såväl ramavtal som objektsupphandlingar. Vi vill att du har erfarenhet av att använda digitala upphandlingsverktyg då det är på detta sätt som Partille kommun upphandlar sina avtal.

Som upphandlare hos oss trivs du och får energi när du får arbeta med flera parallella, olika projekt och tilltalas av möjligheten att göra skillnad i ditt arbete. Vidare har du god analytisk förmåga, är förtroendeingivande och prestigelös. Du är trygg i din yrkesroll och du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Som upphandlare är du lyhörd och ödmjuk för verksamhetens behov. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande.

Vid erbjuden anställning genomförs ID kontroll.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansök senast: 
2023-01-03

Referensnummer: 
545/22

Kontaktpersoner:
Linda Josefsson Inköps- och upphandlingschef
031-792 13 66

Facklig företrädare:
Via kommunens kundcenter 031-792 10 00

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb