Upphandlare till Sandvikens kommun

Om arbetsplatsen

I Sandvikens kommun kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra! Vi erbjuder en utvecklingsinriktad arbetsplats där du varje dag är med och gör skillnad för våra medarbetare och invånare i Sandvikens kommun. Vi gör varandra bättre.

Gillar du att göra affärer?
Vi söker nu en upphandlare som tillsammans med oss vill göra goda affärer för Sandvikens kommun och våra samarbetspartners Hofors kommun och Ockelbo kommuns räkning. Delta i en roll som Upphandlare i vårt trevliga inköpsteam, placerat i Sandvikens stadshus, centralt i Sandviken.

Du kommer att vara en viktig del av vår inköpsenhet som en av våra 4 upphandlare, inköpscontroller och e-handelssamordnare samt inköpschef. Gemensamt har vi en framåtanda som gör att vi tror på framtiden för både vår bransch och för vår kommun.

Detta tror vi visar sig genom vårt resultat i en årlig mätning, som genomförs av SKR och SBA, av hur nöjda våra anbudslämnare är. För mätningen av 2022 korades vi glädjande nog till nr 2 i Sverige. Detta är vi såklart mycket glada över och vi fortsätter hela tiden med vårt utvecklingsarbete!

Inköpsenheten är en enhet i Ekonomi- och inköpskontoret inom kommunstyrelseförvaltningen. På inköpsenheten arbetar vi med upphandlingar, strategiska inköpsfrågor, avtalsuppföljning, e-handel, support och rådgivning vid inköp inom kommunkoncernen. Vi genomför upphandlingar för Sandvikens kommunkoncern likväl som för Hofors kommuns och Ockelbo kommuns koncerner. Tillsammans har vi en varierad och högintressant upphandlingsportfölj som erbjuder stora möjligheter för våra medarbetare att bidra med och utveckla sina kunskaper och erfarenheter kring.

Hos oss har du möjlighet att få vara med och påverka och göra skillnad för våra medborgare och vårt samhälle. Du får ett spännande arbete och blir en viktig person i en vår organisation med mycket kunskap. Viktiga ledstjärnor för vårt arbete är delaktighet, förtroende och omtanke.

Du kommer till en fräsch arbetsplats i Sandvikens Stadshus, där vi i hög grad arbetar tillsammans för gemensam utveckling. Vi arbetar oftast individuellt, men vi stöttar varandra med våra olika kompetenser och erfarenheter som ett team. Vi som arbetar på inköpsenheten är positiva och prestigelösa, vi hjälper varandra för att vi tror att det är bästa sättet att nå goda resultat och samtidigt ha roligt på jobbet.

Du har möjlighet att efter överenskommelse jobba på distans några dagar i veckan.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
– semesterväxling
– årsarbetstid
– friskvårdsbidrag
– hälsofrämjande aktiviteter
– extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
– personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Med ett samhällsviktigt och skattefinansierat uppdrag är det centralt att göra goda affärer för Sandvikens kommun, Hofors kommun och Ockelbo kommun med dotterbolag.

Som upphandlare arbetar du framför allt med Lagen om Offentlig upphandling (LOU) som regelverk och stöd. Fokus ligger på att genomföra upphandlingar av skiftande komplexitet, men vi arbetar även med hela inköpskedjan, från att genomföra förstudier till att efter genomförd upphandling lämna över avtalet till förvaltning. Vissa avtal förvaltas av inköpsenheten.

Du ska på ett självständigt sätt kunna planera, genomföra och följa upp upphandlingsarbetet. Du deltar aktivt i inköpsenhetens utveckling samt i utvecklingen av kommunens inköp och har stor möjlighet att påverka arbetet.

En viktig och spännande del i arbetet med att göra goda affärer och säkerställa effektiva inköp på Sandvikens kommun, är att föra dialog med näringsliv och andra externa intressenter. Du genomför upphandlingar i samarbete med kommunernas förvaltningar och bolag. Att skapa och ha goda nätverk och samarbeten är en framgångsfaktor i arbetet.

Kvalifikationer

Du bör ha erfarenhet av LOU från ett offentligt perspektiv samt gärna med erfarenhet av att ansvara för egna upphandlingar. Kanske har du erfarenhet av att arbeta i en leverantörsroll och den vägen kommit i kontakt med offentliga inköp och upphandlingar.
Det är meriterande om du har goda kunskaper om regelverket kring offentlig upphandling och goda kunskaper av arbete med upphandling och avtal. Du kan ha en eftergymnasial utbildning relevant för upphandlarrollen, men du kan även ha genomfört en YH-utbildning inom inköp och upphandling, eller ha förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt.

Då arbetet omfattar många kontakter är det viktigt att du är verksamhetsorienterad och bra på att kommunicera med andra människor samt ha ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer samt inger förtroende och har hög integritet. Du värdesätter att ge god service och stöd. Arbetet är komplext och omfattar flertalet processer, därför är det viktigt att du är strukturerad och noggrann. Du är resultat- och lösningsorienterad samt uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Du ser möjligheter i förändringar, kommer gärna med idéer och du gillar att hitta lösningar på uppkomna problem.

Vi lägger även stor vikt vid dina personliga egenskaper, för att både du och vi ska trivas att arbeta tillsammans.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
Varmt välkommen med din ansökan idag!

Anställningens omfattning

Tjänsten är för närvarande vakant och tillträde sker efter överenskommelse.


Sista ansökningsdag:
2024-01-22

Kontaktperson
Helena Wallbom
Inköpschef
026-24 19 31
070-343 64 89
helena.wallbom@sandviken.se

Facklig företrädare
VISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
sandvikensavdelningen@fv.vision.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb