Upphandlare till sektion Tjänster, Malmö stad

Arbetsuppgifter

Du ska som självständig projektledare bistå organisationen i olika typer av upphandlingar genom hela processen, vilket i regel innefattar behovsanalys, marknadsanalys, upphandlingsstrategi och upphandlingsarbete. Arbetet innefattar också en aktiv och kontinuerlig avtalsuppföljning.
Du kommer ansvara för att upphandlingsprojekt och avtalsuppföljning sker affärsstrategiskt med en innovativ och strukturerad ansats. I rollen som upphandlare fungerar du också som stöd till verksamheterna i upphandlingsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi/juridik eller annat område som arbetsgivaren finner relevant för uppdraget. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av strategiskt inköp och/eller offentlig upphandling. Arbetsuppgifterna förutsätter en förmåga att leda sig själv och andra i de projekt man driver och ansvarar för. Du bör vara noggrann, strukturerad och analytisk med förmåga att omsätta analyser och mål i strategiska affärsupplägg vilket möjliggör utveckling, effektivisering och besparingsmöjligheter i stadens upphandlingar och avtal.

För att nå framgång i rollen bör du vara lösningsfokuserad och pragmatisk. Du är intresserad av din omvärld och föreslår ständiga förbättringar inom ditt ansvarsområde. Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga. Arbetsuppgifterna förutsätter att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt, hålla i möten och ibland även genomföra presentationer inför publik.

Upphandlingsarbetet kräver samarbete med olika funktioner och du ska ha både vilja och god förmåga att underhålla och utveckla relationer med kollegor, beställare, leverantörer och andra intressenter. Upphandlingsenheten består av personer med olika erfarenheter och kompetensprofiler. Vi eftersträvar prestigelöshet där vi delar med oss av erfarenheter och utvecklas tillsammans.

Om arbetsplatsen

Upphandlingsenheten, som är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret, har ett övergripande ansvar att vägleda all upphandlingsverksamhet i Malmö stad och dess bolag. Enheten ansvarar för genomförandet av kommunövergripande ramavtal men arbetar även med förvaltningsspecifika upphandlingsärenden. Upphandlingsenheten består i dagsläget av totalt 35 personer varav de flesta är upphandlare med självständigt ansvar för specifika avtalsområden. Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam miljö. Upphandlingsenheten består av engagerade, drivna och kompetenta medarbetare och du ges möjlighet till inspirerande kollegial arbetsmiljö med löpande kompetensutveckling inom relevanta områden. Vi sitter i centrala Malmö med bara fem minuters promenad till tåg- och busstationer vid Triangeln. Här finns både affärer och lunchrestauranger alldeles runt hörnet

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling — alltid med Malmös bästa för ögonen.  Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1-2
Tillträde: Enligt överenskommelse
Ansök senast: 30 november 2021
Referensnummer: 20212790

Kontakt

Cecilia Carlander, Sektionschef, Cecilia.carlander@malmo.se, 0708-131274
Gabriella Manieri, Enhetschef, 076-6299700

Facklig kontakt
Vision Malmöavdelningen, visionavdelningen@malmo.se, 040-304 830
Akavia/Saco, Åsa Jarlstam, saco@malmo.se, 040-345 116

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Rekrytering i Malmö stad

Undrar du hur vi arbetar med rekrytering i Malmö stad? Läs om vår rekryteringsprocess.


Ansök senast: 30 november 2021
Referensnummer: 20212790

Kontakt

Cecilia Carlander, Sektionschef, Cecilia.carlander@malmo.se,
0708-131274
Gabriella Manieri, Enhetschef,
076-6299700

Facklig kontakt
Vision Malmöavdelningen, visionavdelningen@malmo.se,
040-304 830
Akavia/Saco, Åsa Jarlstam, saco@malmo.se
040-345 116

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb