Upphandlare till SKL Kommentus Inköpscentral

Vi söker dig som tycker att offentlig upphandling är det roligaste som finns. Ser du nyfiket på hur du kan bygga en ramavtalsupphandling som kommer hela Sverige till nytta? Har du idéer om hur man långsiktigt kan utveckla inköpscentralens erbjudanden för ökad samhällsnytta? Då är du den vi söker.

Vi finns för att hjälpa offentlig sektor att skapa mesta möjliga nytta för invånarna.

Tjänsten

Som upphandlare hos oss kommer du att leda, driva och genomföra upphandlingar på nationell nivå, från förstudie till avtalstecknande. Upphandlingar, inte minst nationella ramavtalsupphandlingar, är numer så komplicerade och kräver en så bred och djup expertis att de måste genomföras som lagarbete. Som upphandlare hos oss leder du upphandlingsteamet bestående av kollegor från kategoriavdelningen, kundstöd, kundsupport, hållbarhetsavdelningen, ramavtalsadministrationen och vår juridiska avdelning genom projekten, mot värdeskapande ramavtal.

Förutom upphandlingsteam för varje enskilt projekt jobbar vi även i permanenta kategoriteam. Som upphandlare kommer du att arbeta inom en eller flera kategorier där du deltar i kategoriteamens långsiktiga utvecklingsarbete och stöttar i andra i upphandlingar inom kategorin.

Vi arbetar mycket med våra relationer både till kund och marknad genom bl.a. hearings och workshops varför du ska trivas i en roll med många kontakter både internt och externt. I tjänsten finns det möjlighet att representera Kommentus i externa sammanhang, exempelvis kundmöten, föreläsningar eller andra typer av event. Viktigt är att du har den goda affären i centrum för att på så sätt skapa bästa nyttan till våra kunder.

 

Placeringsort för denna tjänst är Göteborg, Malmö eller Stockholm.

 

Kvalifikationer

  • Relevant eftergymnasial utbildning
  • Minst tre års erfarenhet av arbete med offentlig upphandling
  • Kommunikativ – att kunna arbeta med anpassade budskap till målgrupper och individer både i skriftlig och muntlig form

Din profil

För att lyckas hos i ditt arbete hos oss ser vi att du är en person som tar ansvar, vågar fatta beslut och driva projekt framåt. Du är trygg i din egen förmåga och vågar lita på andra. Du tycker om upphandlingshantverket och vill umgås tillsammans med oss andra upphandlingsnördar och bidra med nytta. Vidare ser vi att du är snabbtänkt, pragmatisk och en lagspelare.

Vi tror att du i tidigare roller arbetat inom offentlig sektor som upphandlare, projektledare eller strategisk inköpare inom kommun eller landsting alternativt mot offentlig sektor som leverantör. Specialistkompetens inom särskilda branscher är värdefull, men inget krav.

Vi ser att du delar våra värderingar genom att vara nyfiken, schysst, vass och relevant. Som medarbetare hos SKL Kommentus uppmuntras du till ständig utveckling och hos oss får du arbetskamrater med stort engagemang för vår vision och uppdrag – att vara offentlig sektors mest värdeskapande samarbetspartner.

Ansökan 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss. Sista ansökningsdag är 14 mars, men vi uppmuntrar dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi gör ett löpande urval. Vi ser fram emot din ansökan!

 

Om SKL Kommentus

SKL Kommentuskoncernen består av fyra bolag och vi är fler än 160 medarbetare på kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet på vår www.sklkommentus.se

Är det någonting vi är extra stolta över så är det våra medarbetare. Genom att ha lyckats rekrytera många kompetenta medarbetare jobbar vi tillsammans mot framtiden och vårt mål om att bli Sveriges bästa arbetsplats. Vi är sedan november 2018 en Great Place To Work-certifierad arbetsplats.

Sista ansökningsdag är 14 mars 2021


Sista ansökningsdatum: 2021-03-14

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb