Upphandlare till SLU

Ekonomiavdelningen

SLU:s inköpsenhet ansvarar för e-handel och upphandlingsprocessen vid SLU. Enheten, som är en del av ekonomiavdelningen, består av upphandlare, avtalscontroller och e-handelssamordnare. Enheten består totalt av åtta personer. SLU ska vara klimatneutralt 2027, och upphandling med klimatfokus är ett viktigt verktyg för att nå målet.

Just nu söker vi två upphandlare, varav en senior/erfaren.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/. 

Arbetsuppgifter:

Som upphandlare vid SLU ansvarar du för och genomför upphandlingar av varor och tjänster som behövs för att universitetet ska kunna bedriva forskning och utbildning. Upphandlingarna sker på uppdrag av och i samarbete med olika institutioner och avdelningar inom SLU. Upphandlingarna är mycket varierande då SLU bedriver forskning och utbildning inom många olika områden. Universitetsdjursjukhuset, lantbruksdrift på Lövsta, Skara och i Umeå, Akvatiska resurser i Lysekil samt viltforskning i Umeå och Grimsö är exempel på verksamheter som får stöd av inköpsenheten. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning, upprättande av förfrågningsunderlag, annonsering, utvärdering av inkommande anbud samt avtalsskrivning. I arbetet ingår även information och rådgivning till institutioner och avdelningar i upphandlingsfrågor. Du kommer också att delta i enhetens utvecklingsarbete tillsammans med övriga medarbetare.

Kvalifikationer:

Du som söker ska ha högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Du ska ha erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar inom offentlig sektor enligt LOU. Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana, mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska.

Som upphandlare har du förmåga att vara drivande och kunna arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har god analytisk förmåga samt är noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Som person är du även positiv, lösningsorienterad samt har ett konsultativt förhållningssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande är:

  • Erfarenhet av projektledning
  • Erfarenhet av upphandlingsverktyget TendSign
  • SLU köper analysutrustningar, laboratoriegaser, kemikalier m m, varför det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet inom detta område.

För den seniora tjänsten ska du dessutom ha flerårig erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar inom offentlig sektor enligt LOU. Vi ser även att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som gör att du har förmågan att hantera alla förekommande upphandlingstyper, samt vara ett stöd för enhetens medarbetare i upphandlingsrelaterade frågor.

Placering: Uppsala

Anställningsform: Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning: 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan: Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-08-22.  Intervjuer kan komma att genomföras innan sista ansökningsdag.

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Kontaktpersoner

Henning Richardsson, Inköpschef, 018-67 22 78, henning.richardsson@slu.se


Kontaktpersoner

Henning Richardsson, Inköpschef, 018-67 22 78,  henning.richardsson@slu.se

Sista  ansökningsdag: 2022-08-22

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb