Upphandlare till Stadsbyggnadskontoret

Stockholms Stad, Stadsbyggnadskontoret, Ekonomienheten

 

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsbyggnadskontoret planerar för ett framtida Stockholm på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden. Vi arbetar med stadsplanering såväl översiktligt som på detaljnivå, bygglov, stadsmätning, fastighetsbildning och bostadsanpassning. Stadsbyggnadskontoret har ca 350 anställda och vi sitter centralt på Kungsholmen med ca tio minuters gångavstånd till Stockholms central. Förvaltningens verksamhet genomsyras av värdeorden professionell, lösningsorienterad, helhetssyn och arbetsglädje.

Stadsbyggnadskontoret arbetar med övergripande planering, detaljplanering, bygglov, fastighetsbildning och stadsmätning. Vi prövar även bidragsansökningar för bostadsanpassning. Stadsbyggnadskontoret, som lyder under stadsbyggnadsnämnden, har ca 350 anställda. Vi sitter centralt på Kungsholmen med ca tio minuters gångavstånd till Stockholms central. Förvaltningens verksamhet genomsyras av värdeorden professionell, lösningsorienterad, helhetssyn och arbetsglädje.

På ekonomienheten har vi ett kontorsövergripande uppdrag att leda och stödja avdelningarna på förvaltningen i arbetet med verksamhetsplan och budget. Vi utgör även ett stöd till förvaltningens chefer och medarbetare i frågor rörande upphandling och inköp. Enheten ingår i en administrativ avdelning tillsammans med HR, IT, stadsbyggnadsexpeditionen och förvaltningens registratur.

Förvaltningen har en centraliserad ekonomifunktion och vi söker dig som kan hjälpa oss att fortsätta utveckla våra arbetsprocesser och samordna stadsbyggnadskontorets arbete inom inköp och upphandling. Då Stadsbyggnadskontoret är en av flera tekniska förvaltningar inom staden innebär rollen även ett nära samarbete med övriga förvaltningar.

Utvecklingsinriktad upphandlare

Som upphandlare på stadsbyggnadskontoret får du en bred tjänst. Du genomför självständigt upphandlingar kopplade till förvaltningens verksamhetsområden, ansvarar för hela upphandlingsprocessen, säkerställer att upphandlingar sker i enlighet med gällande lagstiftning och stadens riktlinjer samt samordnar kontorets inköpsverksamhet.

Du deltar i nätverk internt inom staden och dialogmöten med externa leverantörer. På ekonomienheten håller vi på att utveckla arbetssätt med aktiv och löpande utveckling av arbetsmetoder, uppföljning och utvärdering av ingångna avtal. Du kommer att vara drivande i arbetet med att fortsätta utveckla inköpsfunktionen samt att i samverkan med kollegorna inom enheten säkerställa och utveckla gemensamma processer och rutiner. Detta innebär att du är med och implementerar nya rutiner för exempelvis avtalsuppföljning och kontroller. I ditt uppdrag ingår även att vägleda och sprida kunskap om upphandling och avtalsförvaltning i organisationen. Fokus kommer även ligga på att utveckla dialogen med aktuella leverantörer samt avtalsförvaltningen.

Ser du samspelet med andra som ett viktigt verktyg för att utveckla upphandlingsprocessen och avtalsvården? Är du nyfiken som person och intresserad av de frågor som stadsbyggnadsnämnden ansvarar för? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss där du kommer att ha en viktig roll i att möjliggöra förverkligandet av stadsbyggnadsnämndens mål.

Din kompetens och erfarenheter

Du har:

  • relevant högskoleutbildning, eller annan utbildning och arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete som upphandlare eller upphandlingsansvarig gärna inom kommunal verksamhet
  • goda kunskaper inom LOU
  • hög kommunikativ förmåga i både tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som upphandlare i en verksamhetsnära roll.  Det är även en fördel om du har erfarenhet av Kommers.

I denna rekrytering lägger vi särskild vikt vid följande personliga egenskaper. Som person är du självgående och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kan ta hänsyn till flera perspektiv och har god förmåga att göra korrekta avvägningar utifrån vad som är bäst för verksamheten som helhet. Vi ställer höga krav på din förmåga och vilja att driva utvecklingsarbeten med fokus på kvalitet. Du trivs med att arbeta självständigt, men har samtidigt en god samarbetsförmåga då arbetet innefattar samordningsansvar för inköp- och upphandlingsområdet. Vidare är du trygg och stabil, genom gott omdöme förhåller du dig professionell i arbetet. Då vi är en organisation i förändring söker vi dig som har ett flexibelt förhållningssätt, ser möjligheter i förändringar och som bidrar med engagemang och kompetens.

Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder
På Stadsbyggnadskontoret blir du en viktig del av en myndighet i förändring där vi alla är professionella, lösningsorienterade med helhetssyn och arbetsglädje! Som medarbetare hos oss på Stadsbyggnadskontoret kan vi erbjuda:

• utvecklande och självständiga arbetsuppgifter
• kompetenta och kreativa kollegor
• friskvårdsbidrag/friskvårdstimme och andra rabatter på olika aktivitetsmöjligheter
• relevant kompetensutveckling i den dagliga verksamheten och i form av föreläsningar/seminarier
• generösa flextidsramar
• möjlighet till semesterväxling och föräldrapenningtillägg

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons
kompetens och därmed motverka diskriminering.

 


Referensnummer 2022/808

Kontakt
Sohail Badami, enhetschef, 08-508 274 38
Katarina Lemón, HR-konsult, 08-508 274 95

Facklig företrädare
Sofia Eriksson, SACO , 08-508 273 60
Gunnar Swahn, VISION, 08-508 282 02

Sista ansökningsdag: 2022-03-06

Utbildningskrav:  Högskola/universitet
Yrkeshögskola

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb