Upphandlare till Upphandlingsbyrån, Umeå kommun

Umeå kommun, Stadsledning, Ekonomi, Upphandling

Det finns flera bra anledningar till varför det är intressant, roligt och utmanande att arbeta i Umeå kommun. Den främsta är att vi alla i kommunen har ett viktigt uppdrag – att göra det bästa för våra kommuninnevånare. För Upphandlingsbyrån innebär det att förvalta skattemedel på bästa sätt, det vill säga göra den bästa affären för våra medborgare. Vår vision är att ”vara den mest spännande och innovativa kommunen att göra affärer tillsammans med”.

Upphandlingsbyrån befinner sig i ett expansivt skede där intresset för vårt område ökar och våra tjänster efterfrågas i större utsträckning. Vi har nyligen rekryterat två hållbarhetsstrateger som kommer att vara ett stöd för dig som upphandlare när det gäller miljö, klimat och sociala hållbarhetsfrågor inom upphandlingsområdet. Nu satsar vi ytterligare på anskaffningsområdet och rekryterar därför tre upphandlare till Upphandlingsbyrån.

Vi söker dig som är en erfaren upphandlare och som vill vara med i utvecklingen av vår verksamhet. Läs gärna mer här om hur vår medarbetare Linda tycker det är att arbeta som upphandlare i Umeå kommun.

Dina arbetsuppgifter
Som upphandlare är din uppgift att säkerställa att upphandlingarna sker professionellt, affärsmässigt och i enlighet med gällande lagar, regler och policys.

Du projektleder och ansvarar för hela upphandlingsprocessen och deltar i förstudie, framtagande av förfrågningsunderlag, utvärdering, tecknande av avtal och avtalsuppföljning. Du använder lagstiftningen som verktyg för att göra den bästa kommunala affären.

Som upphandlare i Umeå kommun kommer du att ansvara för upphandlingar inom ett antal olika områden. Exempel på ansvarsområden är renhållning, företagshälsovård, lös inredning, kontorsmaterial, revisionstjänster mm. Utöver dina ansvarsområden kommer du också utföra upphandlingar inom andra produkt- och tjänsteområden. Du arbetar nära kommunens beställare och sakkunniga och även med andra samarbetspartners vid samordnade upphandlingar.

I arbetet ingår även att ge råd och stöd till våra verksamheter i upphandlingsfrågor och du har kontinuerlig kontakt och dialog med såväl uppdragsgivare som leverantörer och övriga intressenter.

Vi erbjuder dig
Jobbet hos oss är självständigt och variationsrikt med stora utvecklingsmöjligheter. Du har stora möjligheter att påverka hur kommunen ska förvalta skattemedel på bästa sätt. Du kommer även att vara delaktig vid leverantörs- och branschträffar. Vi kommer att erbjuda dig personlig kompetensutveckling inom upphandlingsområdet samt inom dina övriga ansvarsområden.

Om dig 
För att lyckas i denna roll är du en lagspelare som har ett konsultativt förhållningssätt och trivs med att ta en projektledande roll. Som upphandlare är du affärsmässig, drivande och initiativrik. Det är viktigt att du har hög servicekänsla, integritet, är självständig samt har god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som har yrkeshögskoleutbildning med inriktning strategisk inköp/upphandling, högskoleutbildning som offentlig upphandlare eller relevant akademisk examen, alternativt annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med upphandling och inköp, gärna inom offentlig verksamhet eller offentliga bolag. Praktisk erfarenhet av arbete med LOU samt vana att tolka regler och juridik ses som meriterande.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och intervjuer så skicka in din ansökan redan idag! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.


Referensnummer: 2022/131

Kontakt

Urban Helmersson, upphandlingschef, 090-16 15 70, 070-316 15 70
Pia Wangberg, bitr upphandlingschef, 090-16 15 65, 070-695 01 81

Facklig företrädare
Joakim Åsberg, SACO, 090-16 28 29
Maria Lindgren, Vision, 090-16 18 86

Sista ansökningsdag 2022-03-17

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb