Upphandlare till Uppsala universitet

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Avdelningen för Ekonomi och Upphandling är en del av Uppsala universitets förvaltning. Avdelningen består av fem enheter. Enheten för upphandling och inköp är en av dessa och har f.n. 17 medarbetare. Vi sitter centralt i Uppsala i Segerstedthuset.

Enheten ansvarar för upphandling avseende universitetets anskaffning av varor och tjänster över direktupphandlingsgränsen utifrån verksamhetens behov samt bistår med råd vid direktupphandling, upphandlar ramavtal, ger stöd i upphandlingsfrågor och samordnar dessa såväl internt som externt samt ansvarar för central administration, underhåll och förvaltning av universitetets e-handel.

Vi söker nu upphandlare till vår enhet.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Du ansvarar för att planera och genomföra upphandlingar av de olika varor och tjänster som en myndighet har behov av, både som specifika objektsupphandlingar och ramavtal.  Många upphandlingar är forskningsrelaterade vilket kan innebära upphandlingar av olika instrument.

Arbetet genomför du utifrån strategier, riktlinjer, mål, uppdrag och gällande lagstiftning. Du samarbetar i din roll även med enhetens andra roller såsom inköpare och controller. I rollen ansvarar du även för att projektleda referensgrupper och du har också ett huvudansvar för uppföljningar av de avtal du upphandlat. Även här samarbetar du med flera roller inom universitetet.

Kvalifikationskrav
I din roll som upphandlar arbetar du självständigt men ingår också i ett större team, det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga samt förmåga att knyta kontakter. Du har förmågan att arbeta med flera parallella projekt, drivs av att arbeta affärsmässigt och tilltalas av möjligheten att göra skillnad. Vidare har du god analytisk förmåga, är beslutsam och förtroende-ingivande. Då arbetet innebär många kontakter ser vi att du har social kompetens och en kommunikativ förmåga samt är lyhörd för verksamhetens behov. Du har också god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av arbete i högskolesektorn eller annan offentlig verksamhet.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Peter Svensson, upphandlingschef, 018-471 6952, peter.svensson@uu.se.

Facklig företrädare:
Seko Universitetsklubben seko@uadm.uu.se
ST/TCO tco@fackorg.uu.se
Saco-rådet saco@uadm.uu.se
Referensnummer: UFV-PA 2021/5038

Välkommen med din ansökan senast den 14 januari 2022, UFV-PA  2021/5038.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.


 

Sista dag för ansökan: 2022-01-14

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb