Upphandlare till VA SYDs Upphandlingsenhet


Ekonomiavdelningen söker Upphandlare till VA SYDs Upphandlingsenhet

Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta och formar morgondagens VA-infrastruktur? Har du som ambition att utveckla den goda offentliga affären, med fokus på hållbara och effektiva upphandlingar? Då kan du bli vår nästa upphandlare!

Det här handlar jobbet om

I rollen som upphandlare ansvarar du för att leda och driva upphandlingsarbetet genom hela upphandlingsprocessen i samarbete med kollegor med andra expertkompetenser. Du ansvarar för framtagande av upphandlingsdokumenten och av administrativa föreskrifter vid entreprenad- och konsultupphandlingar. Du kommer i huvudsak jobba aktivt med VA SYDs behov av entreprenadinköp, inköp av varor och tjänster men också med stöd och råd i upphandlings- och kontraktsfrågor till verksamheten. Detta gör du utifrån strategier, policys och gällande lagstiftning. Du kommer även bistå med stöd i implementering och uppföljning av upphandlade avtal/kontrakt. Du är delaktig i att vidareutveckla effektiva arbetsprocesser, metoder och våra mallar.

Vi erbjuder

Vi söker nu förstärkning till VA SYDs upphandlingsenhet, som är en del av Ekonomiavdelningen. I nära samarbete med verksamheten, upphandlar vi avtal för anläggnings- och byggentreprenader, konsulter samt andra tjänster och varor. Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Idag är vi sex kvalificerade kollegor med kompletterande kompetenser inom olika områden. Vi vågar prova nya arbetssätt tillsammans och hjälps åt att lyfta varandra och varandras arbete. Du ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. VA SYD erbjuder bland annat flextid, en friskvårdstimme i veckan under arbetstid och friskvårdsbidrag. Vi arbetar i fina, ljusa lokaler nära Malmö centralstation.

Vem är du? 

Som upphandlare är det viktigt att du är affärsmässig och kommunikativ då du kommer att ha ett stort kontaktnät internt och externt. Du motiveras av ett skapa och upprätthålla goda relationer och trivs med att ha ett varierat arbete. Det är lätt för dig att tänka nytt och leverera upphandlingar med hög kvalité efter verksamhetens behov, från början till slut. Du behöver kunna planera och arbeta självständigt. Vi förväntar oss att du är lösningsorienterat vid förändringar och kan bidra med egna idéer och tankar om kontinuerlig förbättring av våra arbetssätt. Du är prestigelös i ditt sätt att arbeta och är inte rädd för att ta egna initiativ och fatta egna beslut i det dagliga arbetet. Vi söker dig som står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har:

  • arbetserfarenhet av att leda upphandlingar inom flera olika områden enligt LUF eller LOU
  • eftergymnasial utbildning inom teknik, ekonomi, juridik (eller motsvarande)
  • god kommunikativ förmåga i både tal och skrift i svenska
  • svenskt medborgarskap (tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll)

Utöver detta är det meriterande ifall du har god kunskap och erfarenhet av branschstandarden AMA samt AB, ABT och ABK. B-körkort är inte ett krav, men underlättar när du behöver ta dig till våra anläggningar och entreprenader.

Löpande urval, så söka snarast. I ditt personliga brev, var tydlig med att förklara varför du vill arbeta hos oss och varför du tycker att VA SYD skall anställa just dig. Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

  • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
  • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
  • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
  • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
  • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
  • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Referensnummer: VASYD-741
Län: Skåne
Anställningstyp: Tillsvidareanställning
Anställningsgrad: Heltid
Sista ansökningsdag: 06-december-2020
Arbetsplats/placeringsort: Malmö
Kontaktperson: Astrid Nekham 040-635 03 08


Sista ansökningsdag
06-december-2020

Referensnummer
VASYD-741

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb