Upphandlare till Vaxholms stad

Kommunledningskontoret, Upphandlingsenheten

I Vaxholms stad, en liten kommun med hög ambitionsnivå, ges stort eget ansvar och möjligheter att påverka. Här arbetar du i verksamheter med goda resultat, i en vacker och trygg miljö. I undersökningar rankar medarbetare oss som en av Sveriges bästa kommuner att arbeta i.
Vår värdegrund, Samspel, Engagemang och Respekt, skapar gemenskap och hjälper oss med vårt samhällsviktiga uppdrag.

Beskrivning

Vi erbjuder en unik arbetsmiljö i ett kontor med närhet till både hav och grönområden, vilket gör det enkelt att ta en uppfriskande promenad på lunchen eller njuta av naturen efter jobbet. Hos oss får du tillgång till friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme varje vecka, så du kan prioritera din hälsa och välmående. Vi erbjuder även semesterväxling, vilket ger dig möjlighet att anpassa din ledighet efter dina behov. Varje vecka anordnar vi innebandy för alla anställda som vill delta i en rolig och social aktivitet. Dessutom erbjuder vi möjlighet till distansarbete, så du kan arbeta där det passar dig bäst. Bli en del av vårt team och njut av en arbetsplats som värderar både din professionella och personliga utveckling!

Tjänsten som upphandlare är placerad på Ekonomi- och upphandlingsenheten som består av 10 medarbetare. Upphandlingsenheten leds av en upphandlingschef och för närvarande finns tre upphandlare på enheten. Vi är ett litet team med varierande och stimulerande arbetsuppgifter.

Bli en nyckelspelare i vårt engagerade upphandlingsteam i Vaxholm!

Vi erbjuder dig ett stimulerande och varierat arbete, där du får möjlighet att bygga relationer både internt och externt. Vår lilla, dynamiska organisation ger dig chansen att arbeta självständigt och ha nära kontakt med kollegor inom stadens olika verksamheter. Här blir du en central person, vilket kräver affärsmässighet, integritet, projektledarskap och noggrannhet.

Som upphandlare hos oss kommer du att:

  • Leda hela upphandlingsprocessen: Från planering och kravspecifikation till annonsering, utvärdering, tilldelning och avtalsförvaltning.
  • Arbeta i projektform: Nära samverkan med verksamhetsföreträdare med hjälp av upphandlingssystemet e-Avrop.
  • Stötta och utveckla: Följa upp avtal, ta fram statistik, administrera avtalskatalogen, diarieföra och lämna ut handlingar.
  • Självständigt genomföra upphandlingar: Avropa på ramavtal hos Kammarkollegiet och ADDA samt stödja verksamheterna i omfattande direktupphandlingar.

Vi har ett nära samarbete med närliggande kommuner för gemensamma upphandlingar, och du kommer att bli en del av flera upphandlingsnätverk. I Vaxholm har varje upphandlare ett ansvar för kontakten med en specifik förvaltning, vilket innebär att du lyssnar in behov och förmedlar information om kommande upphandlingar från exempelvis Adda och Kammarkollegiet. Du deltar även i strategiska ledningsgruppsmöten där upphandlingsfrågor diskuteras.

Din huvudinriktning kommer att vara mot stadens socialförvaltning och utbildningsförvaltning, med fokus på varu- och tjänsteupphandlingar. Vårt upphandlingsteam arbetar tätt tillsammans och stöttar varandra över olika ansvarsområden.

Varför välja oss?

  • Inspirerande arbetsmiljö: Arbeta i en naturskön miljö nära hav och grönområden.
  • Friskvård och balans: Friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och möjlighet till semesterväxling.
  • Flexibilitet: Möjlighet till distansarbete och en arbetsplats som värderar ditt välmående.
  • Socialt och engagerande: Delta i våra innebandyträffar och bli en del av en gemenskap som bryr sig.

Välkommen till Vaxholm – här får du chansen att göra skillnad och bidra till stadens utveckling, samtidigt som du växer både professionellt och personligt. Vi ser fram emot att ha dig med i vårt team!

Kvalifikationer

Tjänsten förutsätter att du är väl bekant med Lagen om offentlig upphandling.

Du kan:
• Hantera digitala lösningar, applikationer, appar, office-paketet väl.
• I nära samarbete med verksamheterna handlägga upphandlingar av varor och tjänster med varierande komplexitet samt utforma avtal/ramavtal.
• Professionellt leda och delta i upphandlingsprojekt.
• Samarbeta med såväl kollegor, som övriga personer inom organisationen och våra leverantörer.
• Pragmatiskt hantera och lösa uppkomna situationer.

Du har:
• För uppdraget en adekvat utbildning inom upphandling och upphandlingslagarna (pågående eller avslutat).
• Upphandlar- eller inköpserfarenhet från offentlig eller privat sektor.
• Praktisk erfarenhet av att leda och driva projekt.
• En affärsmässig grundsyn, god servicekänsla och samarbetsförmåga.
• Lätt att uttrycka dig väl, såväl skriftligt som muntligt.

Det är meriterande:
• Om du under dem senaste tre åren jobbat och tillämpat upphandlingslagarna (lagen om offentlig upphandling (LOU) i synnerhet eller andra affärslagar så som LUF, LOV och LUFS).
• Om du har erfarenhet av upphandlingsverktyg e-avrop eller någon av de vanligt förekommande upphandlings- och avtalsverktygen i Sverige.
• Om du har erfarenhet av att hålla i utbildningar, tex internutbildningar i processer eller verksamhetsstöd.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser helst att du som söker är bra på att bygga broar för samverkan med andra och har ett stort mått av ödmjukhet.

Du får gärna vara nytänkande och initiativtagande med ett stort tålamod, gillar att ge service samt har ett gott bemötande. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. 

Villkor

6-månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Som medarbetare i Vaxholms stad kan du komma att bli krigsplacerad i staden.


Sista ansökningsdag:
2024-06-23

Referensnummer:
2024/37

Kontakt:
Daniel Ek, upphandlingschef, 08-54170800

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb