Upphandling Södertörn söker upphandlare

 


Upphandling Södertörn söker upphandlare till framtidens inköps-organisation med Sveriges bästa offentliga affärer

Verksamheten

Upphandling Södertörn leder, samordnar och utvecklar Haninge och Nynäshamns kommuners upphandlings- och inköpsverksamhet. Vi jobbar även åt Tornberget Fastighetsförvaltning AB och Haninge Bostäder AB. Vårt uppdrag är att genomföra upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader. I uppdraget ingår även att förvalta avtal, möjliggöra effektiva inköp samt biträda kommunens förvaltningar och bolag med kvalificerad rådgivning i frågor som rör upphandling, inköp och avtal.

Verksamheten består idag av ca 25 medarbetare inom strategiskt, taktiskt och operativt inköp samt samordnad varudistribution. Vi bemannar kontor i båda kommunerna.

Erbjudandet

Upphandling Södertörn ger dig möjligheten att arbeta i en bred och utmanande upphandlarroll. Vi är organiserade i affärsområden och vissa har även kundansvar mot förvaltningar/bolag. Just nu söker vi upphandlare till affärsområdena Ekonomi, Juridik, Finans & Försäkring, Ledningsnära tjänster, IT och Kommunikation. Vi söker dig som vill vara med på vår fortsatta resa. Hos oss får du eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team i en verksamhet som värdesätter ett hjälpsamt och prestigelöst arbetssätt.

Inom Upphandling Södertörn är kompetensutveckling och möjlighet till omvärldsbevakning en nyckel till framgång. För att kunna bidra till träffsäkra leveranser deltar vi aktivt på utbildningar, konferenser och i relevanta forum. Vi erbjuder marknadsmässig lön, tjänstepension, friskvårdsbidrag, gym, en flexibel arbetsplats, flextid och semesterväxling.

Uppdraget

I rollen som upphandlare strävar du alltid efter den bästa affären. Du säkerställer att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter och du ska ha förmågan att söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften. En uppgift för Upphandling Södertörns är att samordna upphandlingar och det är därför viktigt att du tror på att en upphandling kan genomföras åt flera kunder samtidigt.

Inom ditt affärsområde planerar och genomför du upphandlingar samt äger och förvaltar ingångna avtal. Som affärsområdesansvarig kommer du arbeta fram, utveckla och följa upp strategier och planering samt omvärldsbevaka. Du har en nära dialog med den egna verksamheten och kommunens leverantörer. Vi hjälper och stöttar varandra vilket innebär att du kommer att genomföra uppdrag även inom andra affärsområden. Som kundansvarig kan du komma att ansvara du för en strategisk dialog med delar av organisationen och fångar upp upphandlingsbehov i ett tidigt skede och följer upp genomförda inköp.

Vi ser gärna att du bidrar med dina erfarenheter och idéer till att utveckla våra rutiner, metoder och processer och i rollen finns det gott om möjligheter att delta i fortlöpande utvecklingsarbete inom verksamheten.

Det här söker vi hos dig

Erfarenhet och utbildning

Erfarenhet av att genomföra upphandlingar enligt LOU eller erfarenhet av upphandling och inköp (taktiskt/strategiskt) inom privat sektor.

Högskoleutbildning med inriktning ekonomi, teknik, juridik eller annan lämplig utbildning alternativt YH-utbildning med inriktning offentlig upphandling och/eller annan erfarenhet som kan bedömas som likvärdig.

Då vi söker flera tjänster så kan även annan arbetslivserfarenhet kombinerat med relevant utbildning och kunskap samt personliga egenskaper även vara ett alternativ.

Personliga egenskaper

Du är kommunikativ, driven och social och vi förväntar oss medarbetare som vill åstadkomma något samt utveckla och utvecklas inom sitt område.

Tjänstens många kontaktytor ställer krav på hög servicekänsla, mycket god samarbetsförmåga samt en god förmåga att bygga och underhålla relationer och nätverk. För att lyckas i tjänsten behöver du ha en hög analytisk förmåga och använda dig av ett strukturerat arbetssätt. Som upphandlare ska du kunna arbeta självständigt och med integritet och initiativrikedom fungera drivande i upphandlingsprocessen.

För tjänsten är det viktigt med en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och att du kompletterar de andra personerna inom upphandlingsverksamheten.

Övrigt

Tillträde snarast efter överenskommelse, vi ser gärna att du ansöker så snart som möjligt, dock senast 2022-05-30. Ansökan sker med CV, personligt brev och indikativt löneanspråk.

För mer information är du välkommen att kontakta Mikael Blomberg, verksamhetschef 08-606 74 46.

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning
Heltid
Tillträde
Snarast möjligt
Löneform
Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar
2
Sysselsättningsgrad
100%
Ort
Haninge och Nynäshamn
Facklig företrädare
Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000
Sista ansökningsdag
2022-05-30


Sista ansökningsdag
30 maj

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb