Upphandling Södertörn söker upphandlare med fokus på varuförsörjning

Verksamheten

Upphandling Södertörn leder, samordnar och utvecklar Haninge och Nynäshamns kommuners upphandlings- och inköpsverksamhet. Vårt uppdrag är att genomföra upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader. I uppdraget ingår även att förvalta avtal, möjliggöra effektiva inköp samt biträda kommunens förvaltningar och bolag med kvalificerad rådgivning i frågor som rör upphandling, inköp och avtal.

Verksamheten består idag av ca 25 medarbetare inom strategiskt och operativt inköp samt samordnad varudistribution. Vi bemannar kontor i båda kommunerna.

Erbjudandet

Upphandling Södertörn ger dig möjligheten att arbeta i en bred och utmanande upphandlarroll där det finns stora möjligheter både till personlig utveckling och att vara med och forma framtidens inköpsorganisation. Du kommer ingå i ett kompetent och drivet upphandlingsteam.

Vi är i en utvecklingsfas och har organiserat oss i affärsområden och med kundansvar. Just nu förstärker vi med ytterligare resurs och söker en upphandlare inom Varuförsörjningsområdet till upphandlingsteamet som ansvarar för affärsområden inom varu- och tjänstesektorn. Inom teamet finns även affärsområdena IT, Kommunikation, Bemanning & Rekrytering, Vård & Omsorg, Livsmedel samt Ekonomi, Juridik & Försäkring. Vi söker dig som vill vara med på vår fortsatta förändringsresa. Hos oss får du både eget ansvar och goda möjligheter att jobba i lösningsorienterade team som värdesätter ett hjälpsamt och prestigelöst arbetssätt.

Inom Upphandling Södertörn får du löpande kompetensutveckling och möjlighet till omvärldsbevakning och för att kunna bidra till träffsäkra leveranser deltar vi aktivt på utbildningar, konferenser och i relevanta forum. Vi erbjuder marknadsmässig lön, tjänstepension, friskvårdsbidrag, gym, flextid och semesterväxling.

Uppdraget

Det vi främst söker i denna tjänst är en funktion som har det övergripande upphandlings- och förvaltningsansvaret inom affärsområde Varuförsörjning. Som affärsområdesansvarig äger och förvaltar du ingångna avtal, arbetar fram, utvecklar och följer upp strategier och planering samt bevakar nyheter och vad som är aktuellt inom området. Rollen innebär mycket kontakter med beställare från kommunernas olika verksamheter samt leverantörer inom området, även en nära dialog och samarbete med våra egna funktioner inom inköp och samordnad varudistribution. Inom det egna affärsområdet tänker vi oss att du självständigt genomför delar av affärsområdets upphandlingar medans andra genomförs i team eller av annan resurs eller organisation.

I din roll som upphandlare söker du alltid den bästa affären och söker samordningsmöjligheter. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter och du ska ha förmågan att söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften.

Vi ser gärna att du bidrar med dina erfarenheter och idéer till att utveckla våra rutiner, metoder och processer och i rollen finns det gott om möjligheter att delta i fortlöpande utvecklingsarbete inom verksamheten.

Det här söker vi hos dig

• Högskoleutbildning med inriktning logistik, ekonomi, juridik eller annan lämplig utbildning såsom YH-utbildning med inriktning offentlig upphandling och/eller praktisk erfarenhet som kan bedömas som likvärdig
• Erfarenhet av att genomfört varuupphandlingar enligt LOU eller erfarenhet av upphandling och inköp av varor inom privat sektor

Personliga egenskaper

Du är kommunikativ och social och vi förväntar oss medarbetare som vill utveckla och utvecklas inom sitt område.

Tjänstens många kontaktytor ställer krav på hög servicekänsla, mycket god samarbetsförmåga samt en god förmåga att bygga och underhålla relationer och nätverk. För att lyckas i tjänsten behöver du ha en hög analytisk förmåga och använda dig av ett strukturerat arbetssätt. Som upphandlare ska du kunna arbeta självständigt och med integritet och initiativrikedom fungera drivande i upphandlingsprocessen.

För tjänsten är det viktigt med en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och att du kompletterar de andra personerna inom upphandlingsverksamheten.

Övrigt

Tillträde snarast efter överenskommelse vi ser gärna att du ansöker så snart som möjligt, dock senast 2019-11-18. Ansökan sker med CV, personligt brev och indikativt löneanspråk.

Kontakt

För mer information är du välkommen att kontakta Susanne Pettersson, gruppchef 08-606 73 24 eller Mikael Blomberg, verksamhetschef 08-606 74 46.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast möjligt
Löneform: Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Haninge och Nynäshamn
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/652
Facklig företrädare: Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Sista ansökningsdag: 2019-11-18


Sista ansökningsdag
2019-11-18

Referensnummer
2019/652

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb