Upphandlingscenter Falun Borlänge-regionen växer och söker upphandlare och direktupphandlare

inom områdena varor och tjänster, entreprenad samt ekonomi/administration.

Vi erbjuder dig nu möjligheten att vara med och utvecklas i en lagspelande organisation. Upphandling är en framtidsbransch och tillsammans bygger vi en organisation med förmåga att arbeta med både samhällsutveckling och goda affärer.

Om oss

Varmt välkommen! Vi är så glada att du hittade hit!

Låt oss berätta lite om oss – dina nya kollegor. Vi är ca 25 medarbetare som stöttar varandra i med- och motvind. Vi brinner för goda affärer som gör nytta för våra kommuner utifrån ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart samhälle!

Upphandlingscenter (UhC) är en gemensam upphandlingsorganisation för de samverkande dalakommunerna Falun, Borlänge, Avesta, Gagnef, Hedemora, Ludvika och Säter. Vårt uppdrag är att genomföra upphandlingar och hantera avtalsförvaltning, med några få undantag, åt dessa kommuner. UhC har sitt huvudkontor i Ludvika, men vi har även kontor i Falun, Borlänge, Avesta, Gagnef, Hedemora och Säter.

Vår organisation är indelad i tre enheter. Två upphandlingsenheter avseende Varor och Tjänster, Entreprenad och IT/digitalisering samt en enhet för Inköps- och verksamhetsstöd.

De två upphandlingsenheterna genomför årligen över 200 upphandlingar och tecknar avtal för ca 3 miljarder kronor. Spännvidden är stor – allt från utbildning, kost och städ, sociala tjänster konsulttjänster, IT, till fordon/transporter och bygg-/fastighetstjänster.

Enheten Inköps- och verksamhetsstöd genomför direktupphandlingar, avrop från DIS (dynamiskt inköpssystem), delar av avtalsförvaltningen och övrig administration. Enheten fungerar som ett inköpsstöd till såväl samverkande kommuner som till de interna upphandlingsenheterna. Här hanteras olika strategiska processer och vi har flera spännande projekt på gång.

Mera information om oss hittar du på www.upphandlingscenterfbr.se.

Arbetsuppgifter – Upphandlare

Till de två upphandlingsenheterna söker vi nu flera upphandlare. Det innebär att du kommer att arbeta med egna upphandlingar och ha ansvar för b.la marknadsanalys, strategiarbete, genomförandet och löpande avtalsförvaltning. Du kommer självständigt verka som projektledare i dina upphandlingar. Hos oss förekommer det både ramavtalsupphandlingar och specifika upphandlingar.

Du kommer att arbeta med upphandlingar inom varor och tjänster eller entreprenad (tex bygg, anläggning, installation och underhåll).

Tillsammans med duktiga kollegor kommer du ingå i någon av dessa enheter. Upphandlarna på UhC är specialiserade inom olika branscher och kategoriområden, så det finns gott om kunskap på vår arbetsplats.

Med oss bidrar du till att utveckla Upphandlingscenter och har nära kontakt/dialog med våra samverkande kommuner och deras verksamheter.

Ditt arbetsområde kan komma att innebära ett närmare samarbete med någon av våra kommuner t.ex. Falun, Borlänge, Avesta, Hedemora, Gagnef eller Säter. Det kan komma att innebära arbete på plats på någon av dessa orter några dagar i veckan.

Kvalifikationer 

 • Eftergymnasial utbildning som är relevant för tjänsten, gärna en juridik-, ekonomi-, teknik/ingenjörsexamen eller annan lämplig utbildning som kan bedömas som likvärdig och/eller med relevant arbetslivserfarenhet.
 • Mycket goda kunskaper i svenska, duktig på både muntlig och skriftlig kommunikation samt goda kunskaper i Officepaketet.

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med offentlig upphandling och vana av upphandlingssystem.
 • Erfarenhet av projektledning och att arbeta i projektform.
 • Erfarenhet av såväl offentlig verksamhet som av leverantörssidan.
 • Verksamhetserfarenhet från något av kategori-/avtalsområdena varor och tjänster eller bygg/entreprenad.
 • Erfarenhet av att arbeta i gemensam nämnd eller andra kommunala/regionala samverkansformer.

För tjänst med inriktning entreprenad är det meriterande med kunskap och erfarenhet av Allmänna Bestämmelser för entreprenadbranschen AB, ABT, ABK och AMA AF.

Arbetsuppgifter – Direktupphandlare/administratörer

Till Inköps- och verksamhetsstöd söker vi direktupphandlare/administratörer. Arbetsuppgifterna innebär bl. a att genomföra direktupphandlingar och avrop från DIS, viss avtalsförvaltning, spendanalysarbete, fakturering, arkivering och övriga administrativa uppgifter inom enheten.

Kvalifikationer 

 • Eftergymnasial utbildning; gärna med inriktning mot inköp/upphandling/juridik eller administration/ekonomi, eller annan lämplig utbildning som kan bedömas som likvärdig kombinerat med relevant arbetslivserfarenhet.
 • Mycket goda kunskaper i svenska, duktig på både muntlig och skriftlig kommunikation samt goda kunskaper i Officepaketet.

Meriterande är om du har någon eller flera av följande

 • Erfarenhet av arbete med offentlig upphandling och vana av upphandlingssystem.
 • Erfarenhet av att arbeta med inköpsanalyser, kategoristyrning, spendanalyser, Power BI-rapporter och processkartläggningar.
 • Erfarenhet av administrativt arbete såsom exempelvis fakturahantering, diarieföring, arkivering, webpublicering eller andra administrativa uppgifter.

Din profil 

För att lyckas i arbetet behöver du vara ansvarstagande och social med god analytisk förmåga och ha ett strukturerat arbetssätt. Du ska kunna arbeta självständigt men också vara en initiativrik och pragmatisk lagspelare.

Du är duktig på att informera och kommunicera så att det är lätt för dina kunder och kollegor att förstå. Tjänstens kontaktytor ställer krav på hög servicekänsla och god samarbetsförmåga är en framgångsfaktor i arbetet. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera arbete med familj och fritid. På Upphandlingscenter satsar vi på dig och ger dig goda förutsättningar till kompetensutveckling och omvärldsbevakning. Vi erbjuder friskvårdsbidrag/friskvårdstid, hälsoundersökning och anordnar regelbundet personalaktiviteter tillsammans.

I vår strävan att vara en modern och attraktiv arbetsgivare erbjuder vi dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för engagemang i en framtidsinriktad organisation. Om du har ett intresse för samhällsutveckling och brinner för ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet så är detta platsen för dig. Här får du får goda möjligheter att påverka framtiden!

Anställningsform

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid men det kan även bli tal om något vikariat. Vi tillämpar individuell lönesättning och tillträde sker efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Placeringsort för anställningen är Ludvika. Tjänsterna som erbjuds kan komma att innebära att man någon dag i veckan får möjlighet att sitta på plats i någon av våra samverkande kommuner.

Kontakt

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Chef Enhet Varor och tjänster, Maria Fridholm, 0240-866 34 eller maria.fridholm@ludvika.se.

Chef Enhet Samhällsbyggnad och IT, Tove Winqvist-Owetz, 0240-866 95 eller tove.winqvistowetz@ludvika.se.

Chef Enhet Inköps- och verksamhetsstöd, Ulrika Bergenblad, 0240-860 55 eller ulrika.bergenblad@ludvika.se

Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0240-860 00.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-01-16. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via Sök jobbet-knappen på denna sida. Urval kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdag.

Var vänlig och ange i din ansökan vilken eller vilka tjänster du söker som:

 1. A) Upphandlare

1) Varor och tjänster

2) Entreprenad

 1. B) Direktupphandlare/Administratör

Vi kan komma att genomföra arbetsprover och/eller personlighetstester eller liknande.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

Till andra rekryterings- och annonsföretag: Vi har redan valt våra samarbetspartners i samband med denna annons.

Välkommen med din ansökan!


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb