Upphandlingschef KTH

Gemensamt verksamhetsstöd vid KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stödja universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Arbetsuppgifter

KTH söker nu en upphandlingschef tillika gruppchef för upphandlingsgruppen, inom ekonomiavdelningen vid GVS, som idag består av 15 medarbetare. Upphandlingsgruppen är regelskapande, rådgivande, samordnande och utvärderande gentemot verksamheten i upphandlingsfrågor. Upphandlingsgruppens ansvarsområden är upphandling, system för e-handel och avtalsuppföljning. Gruppen ansvarar bland annat för genomförandet av samtliga upphandlingar inom KTH där värdet på upphandlingen överstiger direktupphandlingsgränsen, KTH:s e-handelssystem, överprövningsärenden i upphandlingar och avtalsuppföljning. Inom gruppen ligger också det operativa ansvaret för inköpssamordning inom GVS. I rollen som upphandlingschef för KTH kommer du leda, stärka och utveckla KTH:s processer och rutiner inom upphandlingsområdet.

Du kommer till exempel att:

  • Arbeta strategiskt med frågor inom gruppens ansvarsområde
  • Personal- och arbetsmiljöansvar för de 15 medarbetarna i upphandlingsgruppen
  • Ingå i ledningsgruppen för Ekonomiavdelningen inom GVS
  • Leda KTH:s nätverket för inköpsansvariga inom KTH
  • Till viss del arbeta operativt med upphandlingar och handlägga eventuella överprövningar

Rollen innebär nära samarbete inom gruppen och med avdelningar inom GVS samt många kontaktytor med KTH:s beslutsfattare och olika skolor. Du rapporterar till KTH:s ekonomichef och placering för tjänsten är i KTH:s fina och luftiga lokaler på Drottning Kristinas väg 6.

Du erbjuds en utvecklande roll där dina kunskaper om upphandling och din förmåga att leda en mångfunktionell grupp är avgörande. KTH erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och värnar om sina medarbetare. Du som medarbetare erbjuds en trygg anställning med goda personalförmåner, möjligheten till flexibla arbetstider, möjlighet till distansarbete upp till två dagar per vecka och mycket mer som du kan läsa om här.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

  • Vi söker dig som har en akademisk examen inom juridik, ekonomi eller teknik samt flerårig erfarenhet av liknande ansvarsområden från en komplex verksamhet. Mycket god kännedom om lagen om offentlig upphandling (LOU) och dess praktiska tillämpning samt flerårig erfarenhet av att självständigt utföra upphandlingar är ett krav för att klara av rollen. Du har dokumenterat god ledarerfarenhet underbyggd av tillgänglighet och omtanke, och har tidigare haft personalansvar där du lett större grupper under förändring och utveckling. Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav.

Meriterande

  • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med liknande ansvarsområden från universitet- och högskolesektorn samt erfarenhet från överprövningar.

För att lyckas i rollen har du uppnått en personlig mognad. Du är strategisk med förmåga att  identifiera långsiktiga mål samt att skapa planer för hur dessa ska nås. Du är drivande, engagerad och tydlig i din kommunikation men samtidigt lyhörd med förmågan att skapa förtroende i verksamheten. Då du kommer att samarbeta med många olika funktioner inom KTH så ser vi även att du är samarbetsinriktad, relationsskapande samt har en hög integritet och ett flexibelt förhållningssätt. Tjänsten kräver att du är kvalitetsmedeveten. Vidare har du förmågan att skapa en god arbetsmiljö genom ett entusiasmerande och coachande ledarskap.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Referensnummer: VP-2021-0397
Kontakt: 
Sissel Pettersen, Rekryteringskonsult, Level, 08-120 50 426 sissel.pettersen@levelrecruitment.se
Sista ansökningsdag: 2022-01-24

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare enligt avtal.
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.


Referensnummer: VP-2021-0397
Kontakt
Sissel Pettersen, Rekryteringskonsult, Level, 08-120 50 426 sissel.pettersen@levelrecruitment.se

Sista ansökningsdag: 2022-01-24

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb