Upphandlingschef till Bostads AB Poseidon

Upphandlingschef med goda ledaregenskaper sökes för fortsatta högkvalitativa upphandlingar

Vill du bygga stad med oss? Vi har ett viktigt och utmanande uppdrag från staden Göteborg. Nu söker vi en prestigelös, strategisk ledare med hög kompetens och erfarenhet inom offentligupphandling.

Vår kompetenta upphandlingschef går nu i pension. Vi söker en efterträdare som ihop med laget i upphandlingsenheten axlar ansvaret för Poseidons upphandlingar och inköp à drygt en miljard per år. Med det övergripande ansvaret för samtliga upphandlingar och inköp av varor, tjänster samt byggentreprenader inom bolaget har upphandlingschefen en strategisk nyckelroll. Rollen inbegriper kontinuerlig kontakt med chefer och medarbetare på såväl koncern- som avdelnings-, enhets- och distriktsnivå, varför vi lägger stor vikt vid lika hög yrkesmässig som pedagogisk kompetens och lyhördhet.

Parallellt med de rena upphandlingsuppdragen är du en prestigelös och inspirerande lagledare för enhetens fem upphandlare. Som chef leder, fördelar och utvecklar du arbetet framåt med en säkrad framdrift och kvalitet i upphandlingarna, samt ansvarar även för och driver egna upphandlingar. För bibehållen hög kvalitet och utveckling av upphandlingsarbetet arbetar du, dina kollegor och chefen för fastighetsutvecklingsavdelningen löpande fram nya processer, rutiner och mallar. Du rapporterar till chefen för avdelningen Fastighetsutveckling och utgår från Poseidons huvudkontor i Gamlestaden.

Prestigelös, analytisk och strategisk ledare sökes

För att lyckas i rollen är du en utåtriktad, analytisk och strukturerad person med ett dokumenterat prestigelöst och lyssnande ledarskap. Din sociala förmåga gör att du har lätt för att kommunicera tydligt, både i tal och skrift, samt att du skapar goda, långsiktiga relationer såväl internt som externt.

I botten har du en eftergymnasial utbildning inom upphandling/inköp, samhällsbyggnad, juridik eller ekonomi, samt minst 5 års erfarenhet inom upphandling och inköp gärna inom bygg- och fastighetsbranschen. Tidigare arbete som upphandlings- och/eller inköpschef med personalansvar är meriterande. Du har erfarenhet av LOU samt gärna vana i att arbeta fram beslutsunderlag till ledningsgrupp och styrelse. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Hos oss får du spela en viktig roll i ett lag som bestämt sig för att göra skillnad på riktigt, och bidra aktivt till ett hållbart Göteborg. Vi bygger plats för dig!

Vill du veta mer?

Då kan du kontakta vår chef för Fastighetsutveckling Markus Svedberg på telefon 031-332 10 26. Fackliga representanter är Diana Pusac för Unionen, telefon 031-332 11 99 samt Göran Helgegren, för Akademikerna, telefon 031-332 11 11.

Välkommen med in ansökan via mejl senast 3 april 2022  via ansökningsknappen nedan. Urval och intervjuer sker löpande. Kvalitetssäkring av rekryteringsprocessen för slutkandidat kommer att ske genom arbetspsykologiska tester samt bakgrundskontroll.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 28 000 bostäder i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i sju distrikt, nära våra hyresgäster.


Sista ansökningsdag: 3 april 2022

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb