Upphandlingschef till Kalmar kommun

Som enhetschef för upphandlingsenheten ansvarar du för personal, ekonomi och verksamhetsfrågor. Du är ansvarig för strategiska upphandlingsfrågor inom kommunen och i uppdraget ingår att säkerställa att kommunen arbetar på ett professionellt sätt och följer lagar, policys och riktlinjer på området.

Som upphandlingschef är du central i den upphandlingssamverkan som omfattar kommunerna i södra Kalmar län. Du ansvarar för upphandlingsprocessen i kommunens verksamhetsledningssystem och att medarbetare i de olika förvaltningarna får rätt information och utbildning i dessa frågor.

I ditt uppdrag ingår också att informera om upphandlingsfrågor i berörda nämnder, beslutanderätten på upphandlingsområdet har kommunstyrelsen ansvar för. En annan viktig uppgift är att planera och ansvara för såväl intern som extern information och utbildning i upphandlingsfrågor.

Din profil

Vi söker en positiv och entusiasmerande ledare med ledarerfarenhet som kan utveckla upphandlingsverksamheten i såväl arbetssätt som mjuka frågor. Du har erfarenhet av att leda andra och har förmåga att implementera förändringar.

Du har akademisk utbildning inom juridik eller annan motsvarande utbildning arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget samt har kvalificerad erfarenhet av offentlig upphandling. Du har även mycket goda kunskaper om lagen om offentlig upphandling och relaterade lagar. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och som person har du god samarbetsförmåga och lätt för att skapa kontakter såväl internt som externt. Du har ett affärsmässigt, resultatorienterat och drivande sätt som leder till att du alltid kommer till avslut.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, har goda kunskaper i förvaltningskunskap, erfarenhet av förändringsarbete så som implementering av kategoristyrd upphandlingsprocess och erfarenhet av samverkan mellan politiker och tjänstemän. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som chef.

För att du ska trivas i rollen som upphandlingschef behöver du ha lätt för och motiveras av att samarbeta med andra samt ha ett flexibelt förhållningssätt. Övriga egenskaper vi värdesätter är att du är målinriktad, strukturerad, processorienterad, initiativrik, stresstålig, engagerad samt kommunikativ. Du är ett föredöme och har god förmåga att skapa delaktighet och samsyn genom att motivera och inspirera dina medarbetare. Du är duktig på att samverka och arbetar för ett positivt och öppet arbetsklimat med ordning och reda som ledord.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

På serviceförvaltningen arbetar cirka 500 personer inom verksamheterna produktion, support, fastighet, inköp och administration.

Upphandlingsenheten utgör tillsammans med centralförrådet verksamhetsområdet inköp. Till vår upphandlingsenhet söker vi nu en upphandlingschef.

Sista ansökningsdatum: 2021-06-24
Referensnummer: A1034700

Kontakt:
Per Johansson, Inköpschef, 0480- 45 03 72
Facklig företrädare:
Maj-Lis Lindberg, Vision, 0480- 45 02 21

Övrig information

För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev. Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.


Sista ansökningsdatum: 2021-06-24
Referensnummer: A1034700

Kontakt:
Per Johansson, Inköpschef,
0480- 45 03 72
Facklig företrädare:
Maj-Lis Lindberg, Vision,
0480- 45 02 21

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb