Upphandlingschef till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Upphandlingschef till Norrtälje kommun

Om tjänsten

Vi söker en erfaren och utvecklingsorienterad ledare som vill skapa effektiva och affärsmässiga upphandlings- och inköpsprocesser i en kraftigt växande kommun. Du är en erfaren upphandlingschef idag. Du vill utveckla och skapa effektiva och affärsmässiga upphandlings- och inköpsprocesser. Du skapar effektiva team och nöjda kunder. Du skapar värde för organisationen. Känner du igen Dig? Då är du den nyckelperson vi söker som chef och kollega hos oss!

Arbetsbeskrivning

Som upphandlingschef kommer du att ansvara för att operativt och strategiskt driva och utveckla våra upphandlings- och inköpsprocesser. Du leder och utvecklar dina medarbetare inom upphandlingsenheten och driver även egna upphandlingsprojekt. Tillsammans med dina medarbetare omsätter du verksamheternas behov till konkreta och affärsmässiga lösningar. Du förväntas hantera överprövningar samt bistå med rådgivning till verksamheterna i upphandlings-, avtals- och inköpsfrågor. Upphandlingsenheten utbildar och stöttar beställare i inköps- och avtalsfrågor. Du ingår i nätverk med andra upphandlingschefer och du ingår i ekonomiavdelningens ledningsgrupp där du förväntas aktivt bidra till att utveckla kommunens övergripande ekonomi- och verksamhetsstyrning.

Du kommer att ha verksamhets-, personal- och budgetansvar för enheten. Enheten ansvarar för upphandling av varor, tjänster och entreprenader till kommunens verksamheter och i viss omfattning till koncernens bolag.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen från högskola eller universitet inom juridik eller annan likvärdig examen inom upphandling och inköp som kan bedömas likvärdig
 • Omfattande kunskaper inom upphandling (LOU) och entreprenadjuridik
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet av offentliga upphandlingar och inköp
 • Kvalificerad erfarenhet som chef och ledare
 • Väl förtrogen med att jobba i en politisk styrd organisation
 • Mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift
 • Meriterande om du har drivit utvecklingsprojekt inom upphandling i offentlig sektor samt erfarenhet av kategoristyrning och e-handel

Som ledare är du nyfiken, modig och kan inspirera och förmedla verksamhetens visioner och mål för dina medarbetare. Du har ett helhetsperspektiv, är utvecklingsorienterad och besitter en stark strategisk förmåga. Du skapar förutsättningar för att medarbetarna ska utvecklas, nå resultat, känna delaktighet samt vara engagerade i sitt arbete.

För att lyckas i rollen som upphandlingschef ska du vara en kommunikativ person med stor egen drivkraft. Du värnar om goda relationer med såväl leverantörer som kommunens verksamheter. Som person är du affärsmässig och lyhörd inför verksamheternas behov samtidigt som du har ett professionellt förhållningsätt. Arbetet ställer krav på att du är lösningsfokuserad, noggrann, har god analytisk förmåga, juridisk kompetens samt kan prioritera och strukturera ditt och enhetens arbete.

Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samt att du har förmåga att förmedla information på ett pedagogiskt sätt. Som upphandlingschef kommer du att ha en mängd externa och interna kontakter varför din kommunikations- och samarbetsförmåga är av stor betydelse. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Upphandlingsenheten är kommunens specialistfunktion för upphandlingsjuridiska frågor. Enheten ingår tillsammans med controllerenheten, redovisningsenheten och funktioner för finans och koncern i ekonomiavdelningen. Du och dina medarbetare för en nära dialog med förvaltningsdirektörer och verksamhetschefer. Upphandlingsenheten består idag av 8 medarbetare placerade på kommunstyrelsekontorets ekonomiavdelning och du rapporterar till ekonomidirektör.

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
 • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
 • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida


Sista ansökningsdag: 2022-08-14

Kontaktpersoner:
Ekonomidirektör Germund Jonsson, germund.jonsson@norrtalje.se
0176 71513

Facklig representant Ledarna
Knut Nygaard, knut.nygaard@norrtalje.se, 0176-71936

Facklig företrädare Vision
Margit Ahlbom, margit.ahlbom@norrtalje.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb