Upphandlingschef till Region Halland

Region Halland, Regionupphandling

Avdelningen för Regionupphandling består av 17 personer och är en gemensam resurs för upphandling. Region Halland köper varor och tjänster för ca 4 Mkr per år. Med strategisk och effektiv inköpsprocess uppnår vi på bästa sätt ekonomi som bidrar till att nå Regionens vision – Halland bästa livsplatsen.

Om arbetet

Som avdelningschef på upphandlingsavdelningen ansvarar du för att leda, utveckla och samordna arbetet för Regionupphandling tillsammans med dina medarbetare. Du ansvarar även för att leda en del av Region Halland inköpsprocess.

Uppdraget innebär att styra och leda verksamheten med fokus på resultat. Genom ditt ledarskap arbetar du för att engagera och motivera medarbetare för att vidareutveckla verksamheten med fokus på att Region Halland ska nå sina mål.

Du har också fokus på goda affärer med hög affärsmässighet inom ramen för Lagen om offentlig upphandling.

Din profil

Du som söker har en relevant högskole- eller universitetsutbildning och har erfarenhet av att leda som första linjenchef alternativ haft andra ledaruppdrag. Du har erfarenhet av operativt och strategiskt inköps- och upphandlingsarbete samt erfarenhet av utvecklingsarbete.

Som ledare följer du upp, återkopplar och ger dina medarbetare stöd och möjligheter till utveckling. Du förstår vad som skapar engagemang och motivation och kan använda det i dialog med medarbetare. Du skapar teamkänsla, involverar och entusiasmerar.

Vidare kommunicerar du tydligt och förståeligt i såväl grupp som i enskilda samtal. Du anpassar och säkrar att budskapet når fram i syfte att skapa gemensam förståelse.

Du ser och tar ansvar för helheten, både inom den egna verksamheten och inom regionen, och vågar stå för fattade beslut, både egna och regiongemensamma.

Körkort är önskvärt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund

Välkommen med din ansökan!

Om oss

Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-04-01
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%, Tidsbegränsat fyraårigt chefsförordnande med en tillsvidareanställning som grundanställning.
Ort: Halmstad
Län: Hallands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2020/659
Kontakt:
Torbjörn Svanberg, Förvaltningschef , 070 – 545 35 31
Svetlana Kontic, HR-chef , 070 – 629 48 24
Facklig företrädare:
Dragica Grahovac, SACO, 035-13 10 00 (vxl)
Jeannette Miller, Vision, 035-13 10 00 (vxl)
Charlotte Karlsson, Kommunal, 035-13 10 00 (vxl)
Sista ansökningsdag: 2020-10-27


Sista ansökningsdag
2020-10-27

Referensnummer
 2020/659

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb