Upphandlingschef till Vetlanda kommun

På upphandlingsavdelningen i Vetlanda kommun har vi kommit långt när det gäller ökad digitalisering, sedan många år sker alla våra upphandlingar elektroniskt. Detta är ett arbete som vi vill fortsätta att utveckla och vi söker därför en ny driven och utvecklingsorienterad upphandlingschef när vår nuvarande chef snart ska gå i pension.

På upphandlingsavdelningen, som är en del av Kommunledningsförvaltningens ekonomikontor, leder du ett team med fem medarbetare. Här finns både bredd och spetskompetens i olika frågor.

Välkommen till Vetlanda kommun. Med ungefär lika långt till Jönköping, Växjö och Kalmar är vi lite av en mittpunkt i Småland. Här finns ett rikt föreningsliv med idrott på elitnivå och ett innovativt näringsliv med flera internationellt spännande företag. Vetlanda är småländska höglandets handelscentrum och naturen som finns alldeles inpå knutarna ser ut ungefär som i Astrid Lindgrens sagor. Vi brukar säga att Vetlanda är lättbott, här finns tid och möjlighet att göra mer av livet.

Arbetsuppgifter

Våra upphandlingar spänner över allt från konsulttjänster till vägmarkeringar och sjukvårdsmateriel, kort sagt allt som behövs för att en kommunal organisation ska fungera. Som upphandlingschef sitter du som spindeln i nätet och har helhetsperspektivet för att leda en effektiv samordning av verksamheten.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet och djup kunskap om upphandling samtidigt som du är trygg i ledarrollen och inspirerar till fortsatt framåtrörelse och engagemang. Du står för struktur och metod och utvecklar i samarbete med dina medarbetare det strategiska, övergripande och långsiktiga arbetet när det gäller upphandlingsfrågor i hela kommunkoncernen.

För oss är samverkan ett nyckelord. Vi samarbetar inte bara med de olika förvaltningarna inom kommunen utan även med kommunala bolag och med grannkommunerna i höglandsgemensamma upphandlingar.

Som upphandlingschef har du en konsultativ roll inom organisationen när det gäller upphandlingsfrågor, du tar även fram beslutsunderlag och verkställer beslut från såväl politiken som kommunens tjänstemannaledningsgrupp.

I den viktiga dialogen med näringslivet, våra leverantörer, ser du till att skapa bra förutsättningar för goda affärer.

Du är förtrogen med regeringens sju inriktningsmål för offentlig upphandling vilka bland annat innebär att upphandlingar ska ske rättssäkert, innovativt och såväl miljömässigt ansvarsfullt som socialt hållbart.

Att vara en del av kompetensutvecklingen för såväl medarbetare som övrig personal i organisationen är också en del av dina kommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

  • Vi söker dig som har högskoleutbildning inom upphandling/ekonomi, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer är likvärdig.
  • Du har kunskap om utvecklingsarbete inom upphandling och erfarenhet av arbete i en större organisation.
  • Du har flerårig och väldokumenterad erfarenhet av upphandling.
  • Du är en värderingsdriven förändringsledare med en affärsmässig grundsyn.
  • Du har ett stort engagemang för kommun- och samhällsfrågor och är väl förtrogen med komplexiteten i en politiskt styrd organisation.
  • B-körkort och tillgång till bil.

    Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-23
Sök jobbet här (öppnas i nytt fönster) i samarbete med Offentliga Jobb.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Ekonomichef Andreas Eliasson
Telefon: 0383-971 42
Mobiltelefon: 070-386 71 42
E-postadress: andreas.eliasson@ vetlanda.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel, telefon: 0383-971 00

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig att skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg “Offentliga jobb”. Ansök direkt via länken i annonsen.

Vetlanda kommun är en inkluderande arbetsgivare som förespråkar mångfald och jämställdhet. Alla ansökningar behandlas utifrån ett likabehandlingsperspektiv.
I Vetlanda kommun jobbar vi utifrån kärnvärdena glädje, mod, respekt och tillsammans, en värdegrund som genomsyrar hela organisationen.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb